Foto: Birgitte Buk Larsen

Plastgenbrug vinder miljøpris

Aage Vestergaard Larsen A/S løber med dette års miljøpris i Mariagerjord Kommune for sit årelange arbejde med at forfine og genbruge plast.

Det er ikke en hvilken som helst virksomhed, der løber med Mariagerfjords Miljøpris 2016. Faktisk er det ingen ringere end Danmarks største virksomhed inden for plastgenanvendelse, der i dag blev hædret for sit årelange arbejde med pris, ære og 5000 kroner i kontanter - Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager.

Prisen blev overrakt klokken 15.30 på virksomhedens adresse i Mariager af Jørgen Hammer Sørensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune. Og den glade modtager af prisen, direktør i Aage Vestergaard Larsen A/S, Franz Cuculiza, gav udtryk for sin taknemmelighed:

- Det betyder rigtig meget for os at få miljøprisen og den lokale anerkendelse af de resultater, vi længe har arbejdet på at skabe, siger Franz Cuculiza.

Ved udvælgelsen lagde Miljøpriskomitéen vægt på virksomhedens ihærdighed og nytænkning i at genanvende plast, der gør en stor forskel for, hvordan plastaffald bliver håndteret i
Danmark og genanvendt som ressource til nye produkter.

Aage Vestergaard Larsen A/S har vundet flere priser tidligree for sit pionerarbejde - blandt andet DI Aalborgs Initiativpris, Mariagerfjord Erhvervsråds Aktivpris, Plastindustriens Pris, og Rotary Hadsunds Erhvervspris.

Udover Aage Vestergaard Larsen A/S var der tre andre kandidater indstillet til miljøprisen.