Protester mod højhus fortsætter: Intet er afgjort endnu ifølge borgmester

Mandag aften valgte modstanderne endnu en gang at vise sin utilfredshed.

Snakken om hvorvidt Hobro skal have et nyt højhus på 15 etager er noget, som danner uenighed i byen - både på gaden men også i byrådssalen

Et stort flertal i kommunalbestyrelsen har sendt en lokalplan med godkendelse af højhuset i Hobro midtby i høring.

Men det er ikke noget, som falder i god jord hos protestgruppen imod planerne. Mandag var de på gaden. Missionen var klar. De ville gøre opmærksom på utilfredsheden, og de ville samle endnu flere underskrifter imod projektet. 

- Jeg synes det er et forfærdeligt grimt højhus at stille an dernede, siger Viggo Møller Olsen, mens Preben Poulsen bakker op. 

- Jeg synes ikke, det skal være der. Jeg kan ikke se meningen med det. Hvorfor skal det være der? Sådant et højt hus, der skiller sig helt ud fra alt det andet. Det ser træls ud, lyder det. 

Endnu ikke afgjort

Foreløbig har modstanderne mod højhuset på Jernbanegade i Hobro samlet omkring 1700 underskrifter. 

Og omkring 70-80 af modstanderne var sent på eftermiddagen mødt op forud for et længe planlagt borgermøde i Hobro. Ikke et borgermøde om højhus-planerne, men generelt om fremtiden for Mariagerfjord Kommune. 

- Det er den ret, man har som borger. Man kan demonstrere, hvis man ikke er tilfreds. Jeg synes, det var meget hyggeligt at få en snak, inden vi gik herind, siger borgmester i kommunen Mogens Jespersen. 

VIDEO: Se det fulde indslag samt hvad borgmesteren og Malene Ingwersen siger om sagen. 

Han er en af dem, der er fortaler for et etagebyggeri på 15 etager. Det er byrådsmedlem Malene Ingwersen fra Enhedslisten derimod ikke. Hun er en del af det mindretal i byrådet, som kæmper imod. 

- Den bedste måde er at få engageret så mange borgere som muligt og trække flere og flere byrødder over på min side, hvor man tager højde på hvis man skal have et vartegn, så er det noget med arkitektur - måske en arkitektkonkurrence, lyder det. 

Og selvom der lige nu er flertal, så er beslutningen endnu fastlagt. 

- Nej selvfølgelig er den ikke det. Vi har sådan set aftaler om, at vi sender ting i otte ugers høring, og så danner vi vores indtryk ud fra de ting, der kommer ind. Så det er ikke afgjort, siger han. 

LIge nu er lokalplanen i høring indtil den 20. november. 

VIDEO: Tidligere på efteråret var byudvikling og højhusbyggeri i Hobro temaet i TV2 Nords debatprogram Fokus. Seneste nyt

fra Nordjylland