LIGE NU:

Ramt af lavine: - Det er fuldstændig uvirkeligt

Natten til tirsdag blev det hotel som Hobro Skiklub bor på i Østrig ramt af en lavine. Ingen personer kom til skade.

Natten til tirsdag rullede en lavine nedover bjergene ved byen Ramsau i Østrig. Klokken 00.30 ramte det et hotel. På hotellet boede 50 medlemmer fra Hobro Skiklub, der blev vækket med noget af et chok. 

- Størstedelen af vores medlemmer er gået i seng. Vi er fem-seks stykker, der sidder nede i deres kælderbar. Og så lyder der sådan tre kæmpe store brag. Jeg kan ikke sige, hvad jeg tænker. Jeg kan ikke genkalde det. Det er jo uvirkeligt. Det er jo aldrig sådan noget, der rammer en selv,  fortæller Niels Leth-Sørensen, der er formand for Hobro Skiklub. 

Tjeneren nede i baren reagerer hurtigt, på trods af at hotellet i de 200 år det har eksisteret aldrig er blevet ramt af en lavine. 

quote Den er suset igennem stueetagen, og restauranten er pløjet ud gennem hotellet. Bussen er smidt 30 meter ned ad bjerget.

Niels Leth-Sørensen, formand, Hobro Skiklub

- Det er ikke noget, de på nogen måde har haft som et issue, at det skulle kunne ske. Men han får orienteret sig, vi bliver hentet ud, og så begynder han og det øvrige personale at evakuere og vække de andre, fortæller Niels Leth-Sørensen. 

Alle skiklubbens medlemmer bliver efterfølende evakueret til en nærliggende bygning, inden de kommer på et andet hotel. 

- Min oplevelse er, at det bliver håndteret rigtig, rigtig godt. Deres redningstjeneste er meget hurtigt på stedet, og de får lavet en indsats og sørger for at vi bliver sikret, fortæller Niels Leth Sørensen. 

Dagen derpå har han set skaderne på hotellet. Lavinen er rullet igennem hotellets restaurant, og den bus, der skulle køre skiklubben hjem er blevet kastet ned ad bjerget. 

- Her efterfølgende, så er det jo vildt at se de kræfter, der er i naturen. Den er suset igennem stueetagen, og restauranten er pløjet ud gennem hotellet. Bussen er smidt 30 meter ned ad bjerget. Nu har de gravet ud, og der ligger endnu en hvid varevogn under bussen. Det er helt vildt, fortæller Niels Leth-Sørensen. 

Restauranten på hotellet er blevet raseret af sneen. 
Restauranten på hotellet er blevet raseret af sneen. 
Foto: Niels Leth-Sørensen

Tirsdag skal skiklubben nu have styr på, hvordan de kommer hjem. Derudover mangler de også deres bagage og ejendele, som de måtte forlade i nat. 

- Vi står i hvert fald ikke på ski. Vi forsøger jo, at holde vores medlemmer orienterede og opdaterede på situationen, og vi forsøger at løse de ting, der skal løses, fortæller Niels Leth-Sørensen. 

Alperne i det centrale Europa er blevet ramt af ekstremt snefald denne vinter. Indtil videre er 25 personer omkommet i laviner på grund af de store mængder sne. 

Skiklubbens bus er blevet kastet ned ad bjerget. 
Skiklubbens bus er blevet kastet ned ad bjerget. 
Foto: Niels Leth-Sørensen