Rocker-dræber kendt skyldig igen

En 34-årig mand er kendt skyldig i drab på rocker og for at have skudt 40-årig i ansigtet. Foto: Per Frank Paulsen

Vestre Landsret har kendt den 34-årige Rasmus Christiansen skyldig i drabet på HA-rocker, som han skød i sit hjem i Hobro.

Det lykkedes ikke Rasmus Christiansen og hans forsvarer at bevise overfor retten, at han ikke er skyldig i drabet på en 30-årig HA-rocker.

Drabet skete i juni 2014 på en adresse i Hobro, hvor Rasmus Christiansen blev opsøgt af den 30-årige rocker, der var i følge med en 40-årig mand. 

Under samtalen i hjemmet følte Rasmus Christiansen sig så truet, at han fandt et i forvejen skjult våben frem og skød rockeren og kvæstede den 40-årige, der begge var ubevæbnede med et skud i ansigtet. 

Begge de ramte var ubevæbnede under mødet, men Rasmus Christiansen har under hele retssagen i by- og landsretten forsvaret sig med, at der var tale om nødværge. 

Den forklaring troede Landsretten ikke på, og kendte ham skyldig i drabet og skyldig i drabsforsøg på den 40-årige. Det bekræfter anklager Christina Barkow. 

Anklagemyndigheden har krævet 15 års fængsel til Rasmus Christiansen, mens forsvarer Mette Grith Stage mener, at straffen skal ligge på otte års fængsel. 

Straffen bliver udmålt tirsdag i næste uge. 

Forsiden lige nu