LIGE NU:

Sigtet for sprit- og narkokørsel: 23-årig flygtede fra politiet med 180 km/t i Hadsund

23 sigtelser løb det samlet op i, da ung bilist stak af fra patrulje natten til mandag.

En 23-årig bilist stak natten til mandag af fra en politipatrulje i Hadsund. Og flugten foregik i en yderst potent Citroen Saxo, for hastigheden nåede blandt andet op på 180 km/t, inden det lykkedes patruljen at bringe bilen til standsning.

Sektionsleder hos lokalpolitiet i Hobro Mikkel Mitchell fortæller, at bilisten kan se frem til ikke færre end 23 sigtelser - de fleste for overtrædelse af fartgrænserne, men bilisten sigtes også for sprit- og narkokørsel og for at køre uden at have kørekort.

Den hidsige biljagt, der ifølge Mikkel Mitchell ikke bragte andre bilister i fare, tog sin begyndelse klokken 23.46 på Hadsundvej i Hadsund.

Her opdagede patruljen, at nummerplade og bilmærke ikke stemte overens på den 23-åriges Citroen Saxo, og derfor ville patruljen have en snak med bilisten.

Men han var dog ikke interesseret i den snak, så han trykkede i stedet speederen i bund med patruljevognen halsende bagefter.

- Jeg har ikke et overblik over den præcise rute, men det var ud og ind ad vejene til og fra Hadsund, siger Mikkel Mitchell.

På Randersvej i Hadsund nåede speedometeret blandt andet op på 180 km/t, hvor hastighedsgrænsen er på 80 km/t. Og på Mariagervej blev bilisten målt til 160 km/t, hvor den tilladte hastighed er 70 km/t.

- Vi skal have undersøgt patruljevognen nærmere, så vi helt præcist kan sige, hvor hurtigt den unge mand kørte, for det kan godt svinge lidt i forhold til vores målinger, forklarer Mikkel Mitchell.

Nord for Hadsund lykkedes det til sidst patruljen at få stoppet bilisten, som blev anholdt.

Mikkel Mitchell oplyser, at bilisten efter endt afhøring er blevet løsladt her til formiddag, men at der venter et retsligt efterspil.