LIGE NU:

Stadig stor usikkerhed omkring vindmølleprojekt i Als

Borgerne i Als Enge står stadig tilbage med stor usikkerhed omkring planerne for opførelsen af vindmøller efter borgermødet mandag aften.

Mandag aften fik borgerne i Als mulighed for at stille spørgsmål til det længe diskuterede vindmølleprojekt i Mariagerfjord Kommune.

Et projekt beboerne i Als har stærke holdninger til og opførelsen af otte til 10 kæmpevindmøller er ikke ligefrem noget, der vækker stor begejstring i byen. Tværtimod.

Støjgener, værditab og naturødelæggelse er blot nogle af argumenterne imod opførelsen af vindmøllerne i et område med beboelse tæt på.

Målestok for stemning

Uffe Møller Johansen er en af de beboere der kommer til at få vindmøllerne tættest på, og ligesom så mange andre, er han træt af det. Han var selv en af de borgere, der mandag aften dukkede op til borgermødet for at få noget afklaring.

- Min mavefornemmelse siger mig, at mødet var en form for afvejelse af stemmningen fra kommunens side af. For at få en status på, hvor borgerne helt konkret står i sagen. Det er stadig tidligt i processen, og jeg håber de vil lytte til os, fortæller Uffe Møller Johansen.

Stadig stor modstand

Selvom der endnu ikke er kommet afklaring, er modstanden til projektet kun vokset siden det blev meldt ud. Og borgerne er stadig frustrerede.

- Min oplevelse er, at der generelt er massiv modstand til projektet. Borgmesteren spurgte til mødet, hvor mange der var for opførelsen af de nye vindmøller. Seks til otte rakte hånden op. Der var cirka 200 med til mødet, fortæller Uffe Møller Johansen.

Hverken afvisende eller bekræftende

På selve mødet blev der ikke besluttet noget, og byen beboere måtte endnu engang gå hjem med uvished om projektet. Dog fortæller Uffe Møller Johansen, at stemningen dog ikke var ubehagelig til mødet, og han følte at borgerne blev hørt og ikke mindst taget med i overvejelserne.

Næste skridt i processen bliver onsdag den 23. september, hvor kommunen har inviteret de, måske, nye vindmøllers nærmeste naboer til dialogmøde, for at tale om fordele og ulemper ved projektet