Seneste nyt:

Støjberg-støtte forlader Venstre og opretter ny lokalliste

Den tidligere Venstre-politiker Svend Madsen har mistet tilliden til Venstres formand Jakob Ellemann Jensen. Nu tager han konsekvensen af det.

En ny politisk liste til kommunalvalget har set lyset i Mariagerfjord Kommune. 

Det skyldes slet og ret, at medlemmerne har mistet troen på Jakob Ellemann Jensen og den øverste ledelse i Venstre.

Derfor kan der til det kommende kommunalvalg sættes kryds ved Mariagerfjordlisten.

- Vi er rigtig mange, der efterhånden ikke kan se os selv i Venstre på landsplan længere, udtaler listens spidskandidat Svend Madsen, som allerede fra i dag repræsenterer listen i byrådet, som formand for Børne- og Familieudvalget.

- Hvis man skal forsvare noget, man ikke selv kan se sig i og tror på, så bliver det hurtigt derefter. Det er svært at forsvare helhjertet. Derfor går vi solo, fortsætter han.

Uenig i håndtering af Støjberg

Den nye liste kommer, udover Svend Madsen, blandt andet til at bestå af Pernille Roth, der er tidligere formand for Venstre i Nordjylland, og Marianne Eiby, som er tidligere lokalformand for Venstre i Hobro. Begge forlod allerede Venstre i januar. 

Pernille Roth har tidligere offentligt kritiseret Venstres formand Jacob Elleman Jensen for sin håndtering af sagen om den nu tidligere Venstre politiker Inger Støjberg.

Den nye lokalliste skal udelukkende ses som et opgør mod 'Christiansborg-Venstre'. Venstre-afhopperne i Mariagerfjord vil nemlig fremover støtte den siddende Venstre-borgmester Mogens Jespersen, og lokallisten vil gå i valgforbund med Venstre til det kommende kommunalvalg.

Alle Mariagerfjordlistens kandidater vil blive præsenteret senere. Det samme vil et program for, hvad lokallisten står for.