Tag guiden med i lommen: Himmerlands turistoplevelser bliver digitale

 En byvandring kan blive meget mere interessant, hvis man har en lokalkendt guide med sig. Men det er ikke altid en mulighed, og derfor er Destination Himmerland nu gået digitaliseringens vej for at give turisterne de bedste oplevelser i området.

De har netop lanceret SturyHunt Himmerland, som er digitale guides, der tilgås via mobiltelefonen, og som indeholder rutevejledniger samt fortællinger i lyd og billeder. Som navnet antyder er det lidt som en skattejagt, hvor man skal finde punkter, låse dem op på telefonen og derefter kan man høre de spændende historier om historie eller kultur.

De første to ruter er i luften som et pilotprojekt med deltagelse af Destination Himmerland, Cittaslow Mariager, Mariagerfjord Kommune og ikke mindst Mariagers fysiske guider. Man kan enten gå klosterruten og blive klogere på byens kloster og klosterkirke eller man kan gå by- og fjordruten, som guider turisterne rundt blandt Mariagers gamle huse med fortællinger og mennesker og skæbner fra gamle dage.

- Jeg inviterede min søster med, og vi var spændte på, om det var noget for os, men det er det bestemt, siger Karen Rosenkilde fra Hadsund, som sammen med sin søster har rettet blikket mod mobilen og begivet sig ud i Mariagers gamle gader.

Flere ruter på vej

Tanken er, at StoryHunt Himmerland skal bredes ud til hele destinationen og omfatte et væld af ruter, og det er en del af digitaliseringen af hele destinationen, som skal gøre oplevelserne mere tilgængelige for turister på alle tider af året.

- Vi kan se en tendens til, at turisterne ønsker at få viden, når det passer dem. Det der med at booke en guide tager tid, og det skal planlægges. På den her måde kan du være "on demand", altså du kan få det lige præcis, når du ønsker en tur rundt her i byen, siger Katrine Burmester Thomsen, konstitueret leder af Destination Himmerland.

StoryHunt er et landsdækkende koncept, som Destination Himmerland har købt sig ind i. De har dermed adgang til at bruge StoryHunts app og platform, men udvikler selv - i samarbejde med samarbejdspartnere i regionen - ruterne og fortællingerne.

Gå på opdagelse i Skagen og Aalborg

StoryHunt er heller ikke helt ukendt på nordjyske breddegrader. I forvejen har både Skagen og Aalborg en række ture, der kan findes i StoryHunt-appen. Skagen byder på timelange naturskønne vandringer, mens man i Aalborg eksempelvis kan opleve byen i børnehøjde eller blive klogere på de mange gavlmalerier.

Trods lidt tekniske startvanskeligheder er søstrene Inger og Karen kommet godt af sted på ruten og lytter til fortællinger om Himmerigs Plads og den gamle købmandsgård. Og de er ret begejstrede for den digitale guide.

- Det er spændende at høre de her historier. Og det er en rigtig god idé. Jeg har ofte set de der små firkanter (QR-koder, red.) som man kan scanne med telefonen, for eksempel på vandreruter, hvor man så kan få mere at vide om stedet. Men jeg har aldrig prøvet det i en by før, siger Inger Lykkegaard.

Det er stadig muligt at booke fysiske guider i Mariager, og StoryHunt skal altså ses som et supplement, også i lavsæsonen.


Seneste nyt

fra Nordjylland