LIGE NU:

Testcenter udsat for hærværk: Skilte og bannere er væk

På test- og vaccinecentret i Hobro er flere skilte og bannere blevet fjernet natten til onsdag, og et stort metalskilt er forsøgt fjernet med værktøj.

Siden december har Hobro Idrætscenter fungeret som test- og vaccinationscenter i Hobro, og i den tid har store skilte og bannere vist borgere på rette vej til henholdsvis test og vaccine.

Men natten til onsdag er flere af skiltene og bannerne forsvundet fra centret. To store bannere foran indgangen er fjernet, og et stort metalskilt på to meter er også væk. Samtidig er et andet skilt forsøgt fjernet, og det ser ud til, at der er brugt værktøj til at skrue det af.

- Jeg er super ærgerlig over det, for jeg føler, at vi er med til at løfte en samfundsopgave ved at stille vores faciliteter til rådighed, så jeg er meget uforstående over for, at der er nogen, der modarbejder det, siger Johnny Wulff Andersen, der er centerleder i Hobro Idrætscenter.

quote Hærværket er politianmeldt, og det må være op til politiet, om det er en sag, de vil efterforske videre på.

Tina Breith, driftsansvarlig for TestCenter Danmark i Region Nordjylland

Travl påske i testcentret

Hærværket kommer på et tidspunkt, hvor test- og vaccinecentret har ekstra travlt på grund af påsken. Mange mennesker skal testes i ferien, og derfor er der kø foran centret og mange biler, der skal finde en plads at parkere.

Nu har centret fået vagter til at vise vej og styre trafikken, så borgerne ikke bliver forvirrede over de manglende skilte.

- Vi går en påske i møde, hvor vi får rigtig travlt. Der kommer omkring 2500, der skal igennem, og det lægger også et ekstra pres på de vagter, der er her. De skal vise vej og hjælpe, samtidig med at de skal klare deres andre opgaver, så der er kun tabere på det her, siger Johnny Wulff Andersen.

Skiltet til vaccine er forsøgt skruet af, men det er ikke lykkedes gerningsmændene at slippe afsted med det.
Skiltet til vaccine er forsøgt skruet af, men det er ikke lykkedes gerningsmændene at slippe afsted med det.
Foto: Sofie Bach

Ikke set før i Region Nordjylland

Det er første gang, der er problemer med hærværk ved Region Nordjyllands test- og vaccinationscentre, oplyser Tina Breith, der er driftsansvarlig for TestCenter Danmark i Region Nordjylland.

- Det er heldigvis ikke et problem, og det regner jeg da heller ikke med, at det bliver fremadrettet. Hærværket er politianmeldt, og det må være op til politiet, om det er en sag, de vil efterforske videre på. Omfanget er meget minimalt, og for vores vedkommende handler det alene om, at vi skynder os at få sat nogle skilte op igen, så folk kan finde vej hen over påsken, siger Tina Breith.

Lignende sager er set flere andre steder i landet. I Rødekro i Sønderjylland blev flere coronaskilte overmalet i nat, og i Ballerup blev et testcenter udsat for et muligt brandattentat.

Skal bruge tid og penge på nye skilte

I Hobro har Johnny Wulff Andersen ingen idé om, hvem der står bag hærværket, og hvilke intentioner, der ligger bag, men han opfordrer borgere til at kontakte idrætscentret, hvis de har set noget eller har oplysninger i sagen.

Han regner med, at testcentret først kan få sat nye skilte op igen efter påske, og han håber, de får lov at blive hængende, for det er mange ressourcer, idrætscentret skal bruge på at erstatte de stjålne skilte:

- Det har den konsekvens, at nu skal vi ud og have lavet nye skilte. Det er en ekstra udgift for os, og det er ekstra tid, vi skal bruge på det. Det er ærgerligt, for det er penge, vi meget hellere vil bruge på alle mulige andre ting i vores idrætscenter. Særligt i denne tid, hvor vi er lukket ned, og pengene er få, så er det rigtig ærgerligt, at vi skal bruge penge på det her, siger centerlederen.

25_seconds

play Smuk forårssøndag med op til 18 grader i sigte

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

25_seconds

play Smuk forårssøndag med op til 18 grader i sigte

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Til forsiden

Til forsiden