Foto: TV2 Nord (Arkiv)

Traditionsrigt hotel drejer nøglen om

Hotel Postgaarden i Mariager har budt gæster inden for i 350 år, men nu er det forbi med både restaurant og hotel.

En æra ser ud til at slutte i Mariager.

I 350 år har det været muligt at overnatte og spise på Hotel Postgaarden i byen, men for en uge siden lukkede stedet.

Det er selvfølgelig en svær størrelse, for stedet havde ikke historien med sig. De første par dage var jeg ærgerlig, men jeg vidste jo godt, at det kunne ske.

Tommy Skjødt, tidligere ejer Hotel Postgaarden.

- Banken vil ikke være med til at udvide kassekreditten, de ville have, at jeg selv skulle smide penge på bordet og hæfte, og det har aldrig været en del af aftalen, fortæller den nu tidligere ejer af Hotel Postgaarden, Tommy Skjødt, til TV2 Nord.

Tommy Skjødt havde lavet en aftale med Sparekassen Vendsyssel om, at han til at starte med havde fire år og tre måneder til at få Hotel Postgaarden på fode igen. 

Læs også Grønt hus skaber ballade i Hadsund

Det har før vist sig svært at få hotellet til at blive drevet rentabelt, men den daværende Østjydsk Bank ville i sin tid gerne give Tommy Skjødt chancen for at få Hotel Postgaarden til at blomstre. 

Men til trods for at der er givet en second chance, har det ifølge Sparekassen Vendsyssel ikke været økonomisk forsvarligt at blive ved med at bruge penge på hotellet.

Man har simpelthen ikke været enige om den fremtidige drift. 

- Der har været et likviditetsbehov, som vi ikke kunne blive enige om. Og så er der jo ikke nogen fremtid. Derfor er der indgivet en konkursbegæring, fortæller kreditdirektør i Sparekassen Vendsyssel, Kim Mouritsen, til TV2 Nord. 

Mariager må kigge indad

Tommy Skjødt nåede at have Hotel Postgaarden i lidt mere end to år.

Han overtog stedet fra den tidligere ejer, Annie Bilidt, der gik konkurs.

Nu sidder han tilbage med en følelse af, at banken ikke havde tålmodighed.

Han har undervejs prøvet flere forskellige modeller i forhold til at få hotellet til at løbe rundt, og det ærgrer ham, at projektet kuldsejler kun halvvejs gennem den oprindelige aftale. 

- Det er selvfølgelig en svær størrelse, for stedet havde ikke historien med sig. De første par dage var jeg ærgerlig, men jeg vidste jo godt, at det kunne ske, siger Tommy Skjødt.

Han havde håbet at banken havde handlet ud fra et mere lokalt synspunkt.  

Betydningen af et sted som Hotel Postgaarden i en by som Mariager er stor for de andre erhvervsdrivende, og mariagenserne har også selv et ansvar, mener Tommy Skjødt.

-  Det er ærgerligt for byen, men måske bør man også kigge indad og bruge stedet, når der skal holdes fester og så videre, forklarer Tommy Skjødt.

Læs også Taleinstitut mister finansiering: Frygter dårligere genoptræning

Det videre arbejder bliver foretaget af kurator Per Buttenschøn.

Han kontakter kreditorer og folk med fremtidige bookinger. 

Tommy Skjødt har også selv kontaktet en del.

I den nærmeste fremtid var der 135 bookinger af værelser samt flere selskaber. 

00:17

Det 350 år gamle Hotel Postgården i Mariager drejer nøglen om. Ejeren og banken kan ikke blive enige om den fremtidige drift.

Luk video