LIGE NU:

Træningsdamerne er i gang igen: Fitness rykker udenfor i Hobro

Hos Hobro Idrætscenter er der igen gang i træningen i nye, udendørs faciliteter.

Er man til træningsfællesskaber og en instruktør, der kan presse på for at få sveden til at springe frem på panden, har de seneste måneder været noget kedelige. Sådan har det i hvert fald været for Grethe Thomsen, Elin Rasmussen og resten af de ti seniordamer, der plejer at træne sammen tirsdag og torsdag i Hobro Idrætscenter.

For mens coronanedlukningen har stået på, har de ikke som vanligt kunne møde op til holdtræning.

- Det har været - på godt jysk - træls. Skoven og naturen er her jo, så man kan gå en tur, men det giver bare ikke det samme som at få rørt hele kroppen her. Jeg har savnet fællesskabet og at få brugt min krop på den måde her. På en gårtur kan man nyde naturen og motionen, men man bliver ikke høvlet igennem på samme måde som her, siger Grethe Thomsen.

Men nu er holdtræningen i Hobro Idrætscenter igen i fuld gang, og onlinetræning er erstattet med fysisk fremmøde på små hold af ti.

Fra tanke til handling

Det sker samtidig med, at det nu igen er tilladt at gennemføre udendørs træning, og for at det ikke bare skal foregå på parkeringspladsen eller de tilstødende boldbaner, har Hobro Idrætscenter i al hast fået et lille udendørs træningsområde op at stå.

- Der var jo ikke langt fra tanke til handling, da vi talte om, at vi skulle have udetræning i gang for vores medlemmer og idrætscentrets foreninger. Så gik vi i gang med at undersøge, hvad vi havde brug for, og med hjælp fra lokale kræfter, fik vi det op at stå på få dage, fortæller centerchef i Hobro Idrætscenter, Johnny Wulff Andersen.

Centerchef Johnny Wulff Andersen er glad for at Hobro Idrætscenter nu kan tilbyde medlemmerne udendørs holdtræning.
Centerchef Johnny Wulff Andersen er glad for at Hobro Idrætscenter nu kan tilbyde medlemmerne udendørs holdtræning.
Foto: Louise Gram Søndergaard

Foran Idrætscentret står nu et 130 kvadratmeter stort telt med åbne sider, tykt fitnessgulv som underlag, masser af spritdispenserer og sprayflasker til rengøring af træningsudstyr, og i en skibscontainer finder man alt, hvad man skal bruge af håndvægte, kettlebells og andet grej, der skal gøre træningen bedre og sjovere. Kreativiteten har også fået frit spil, for bildæk i alle størrelser samt en solid stak europaller er også en del af det udendørs fitnesscenter.

Forsigtig opstart

Egentlig må man være 25, når der trænes udendørs, og det er der også plads til i teltet. Alligevel har Hobro Idrætscenter valgt, at der indtil videre ikke skal være mere end 10 deltagere på hvert hold.

- Vi er lidt forsigtige her i starten. Vi skal finde ud af, hvad der er praktisk muligt, og vi skal jo stadig holde afstand og passe på hinanden. Så vi lægger forsigtigt ud, og så må vi lægge på, hvis det viser sig, at behovet er til at være flere på holdene, siger Johnny Wulff Andersen.

Efter 45 minutter med squats, planker, armbøjninger og masser af smil og sved på panden, er genåbningens første udetræning slut for de ti damer på tirsdagsholdet.

- Det har været rigtig dejligt at komme ud og gøre det sammen med de andre. Jeg får det ikke gjort derhjemme, så det har simpelthen været alletiders. Og så herude i den friske luft i stedet for inde i en svedig hal. Det kan ikke være bedre, siger Grethe Thomsen.

- Det er dejligt at komme ud og være sammen med de andre, og at komme ud og få rørt musklerne. Man kan ligesom mærke på sine muskler, at de ikke er blevet brugt. I hvert fald ikke som de plejer. Det giver bare et pust, og man får meget mere energi af det, supplerer Elin Rasmussen.

Nu skal der sprittes af, så udstyret er klar til næste træningshold, og så er damerne klar til at mødes igen torsdag, samme tid, samme sted. Og uanset, hvad corona skulle byde os i den kommende tid, er håbet, at træningen kan fortsætte i fysisk form og ikke blot via skærmen derhjemme.

- Jeg håber, vi får lov at fortsætte med at træne udendørs, hvis nu det hele skulle lukke ned igen, siger Grethe Thomsen.

Udover de medlemmer, der går til holdtræning i Hobro Idrætscenter, kan også de foreninger, der bruger centret, eksempelvis svømmeklubben, booke sig ind og bruge de udendørs træningsfaciliteter.

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

Klimademo

gallery Aktivister har lænket sig fast til porten ved Aalborg Portland

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

Klimademo

gallery Aktivister har lænket sig fast til porten ved Aalborg Portland

Til forsiden

Til forsiden