Transportministeren: - Hobro Station er det gode eksempel

DSB arbejder på at give tomme stationsbygninger nyt liv, og stationen i Hobro er et godt eksempel på, hvordan det kan gøres. Derfor lagde transportminister Benny Engelbrecht (S) fredag vejen forbi stationen.

- Jeg vil gerne have, at vi bliver endnu bedre til at udnytte nogle af de tomme stationer, der står rundt omkring i landet. Den her bygning er fra 1893 og fortjener at få et aktivt liv, for det er en smuk stationsbygning og ikke mindst er det rart, at vi på denne her måde kan være med til at sikre, at der er liv på Hobro Station, siger transportministeren.

Hobro Station huser den socialøkonomiske virksomhed Café Banen. Cafeen ansætter unge i alderen 18 til 30 år, der af forskellige årsager ikke kan gennemføre en uddannelse eller passe et almindeligt job. Arbejdet på cafeen skal hjælpe dem til at få et stærkere fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi her får åbnet stationen op og givet mulighed for, at man kan have en socialøkonomisk virksomhed, hvor borgere kan komme ud og prøve sig selv af i en tryg og sikker ramme. Så kan man komme herind og købe en kop kaffe og støtte op om det gode projekt. Det er jo fremragende, siger Benny Engelbrecht (S).

Se transportminister, Benny Engelbrecht (S), fortælle om, hvad han synes om Hobro Station.

I øjeblikket beskæftiger Café Banen 17 medarbejdere.

Kathrine Frank fra Skørping har arbejdet som tjener på cafeen i to uger.

- Det betyder rigtigt meget at have fået det her arbejde. Det er et dejligt sted at være. Jeg er her for at få gang i processen, fordi jeg har svært ved at komme op om morgenen. Jeg lavede ikke noget i to måneder. Jeg gik bare derhjemme, siger Kathrine Frank.

Café Banen åbnede i januar 2018 og drives af Fonden Hedehuset.

Se Kathrine Frank fortælle om hendes oplevelse med at arbejde på caféen.

Seneste nyt

fra Nordjylland