Seneste nyt:

Efter politiets endelige identifikation mangler svaret på, hvorfor skulle Mia slås ihjel

Den 22-årige sygeplejestuderende Mia Skadhauge Stevn er lørdag formiddag erklæret død. Hvorfor den unge kvinde skulle dø og hvordan, står stadig hen i det uvisse.

Det, der skulle have været en festlig aften og nat i en af landets største festgader, Jomfru Ane Gade, endte fatalt for Mia Skadhauge Stevn. 

Hun blev 22 år.

Her i udkanten af en del af Dronninglund Storskov lå Mia. Det er i det lille område i den  961 hektar store skov, politiet siden torsdag aften har arbejdet intenst i.
Her i udkanten af en del af Dronninglund Storskov lå Mia. Det er i det lille område i den 961 hektar store skov, politiet siden torsdag aften har arbejdet intenst i.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Mia Skadhauge Stevn blev udsat for en forbrydelse, som meget få endnu ved noget om. To 36-årige mænd er sigtet for drab, men begge nægter sig skyldige. 

Der skulle retmedicinske undersøgelser og DNA-spor til for endelig at kunne fastslå, at det var ligdele af den unge kvinde, som politiet torsdag aften havde fundet i Dronninglund Storskov. 

Tilbage står spørgsmålene, hvorfor skulle den unge nordjyske sygeplejestuderende dø? Og hvordan døde hun?

Lørdag skriver Mia Skadhauge Stevns far følgende på sin Facebookside:

Første weekend uden restriktioner

Nordjyllands Politi kunne lørdag formiddag officielt erklære hende død. 

Præcis en uge efter hun i hjemmet på Hadsundvej i Vejgaard formentlig i lighed med resten af landets unge glædede sig over, at alle coronarestriktioner nu var ophævet, og der igen kunne festes hele natten.

Og det var det, den unge studerende gjorde. Hun festede til den lyse morgen sammen med venner i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Den første weekend i mange måneder uden restriktioner.

Mia Skadhauge Stevn skiltes fra vennerne omkring klokken 06.02 og forlod Jomfru Ane Gade langs Ved Stranden i vestlig retning, det vise sige mod Vesterbro. 

Mia Skadhauge Stevns rute fra Jomfru Ane Gade til Netto på Vesterbro hvor hun sætter sig ind i en mørk personbil. Den stiplede linje indikerer at bilen herefter kørte mod syd, men kort efter ved man ikke, i hvilken retning bilen er kørt.
Map: TV2 Nord  Created with Datawrapper
Mia Skadhauge Stevns rute fra Jomfru Ane Gade til Netto på Vesterbro hvor hun sætter sig ind i en mørk personbil. Den stiplede linje indikerer at bilen herefter kørte mod syd, men kort efter ved man ikke, i hvilken retning bilen er kørt. Map: TV2 Nord Created with Datawrapper

Mørk bil samler hende op

Det er en gåde for Nordjyllands Politi, hvorfor den 22-årige Mia Skadhauge ikke som vanligt tog bussen hjem fra Vesterbro, men i stedet hoppede ind i en bil. 

Hun steg ind i en mørk bil tidligt søndag morgen ud for nummer 99 lige uden for Netto.

Blot syv minutter efter hun havde taget afsked med vennerne.

Det var ikke den 22-årige Mia Skadhauge Stevn selv, der fik bilen at standse på Vesterbro i Aalborg tidligt søndag morgen. 

- Det er bilen, der standser, og bilisten, der tager kontakt til hende, lød det fra Frank Olsen, efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi tirsdag.

Politiet mener ud fra de oplysninger, de har om Mia Skadhauge Stevn, at det er ganske usædvanligt, at hun ville sætte sig ind i bil for at blive kørt hjem.

Kom aldrig hjem

Bekymringerne om hvad der kunne være hændt den unge kvinde voksede. Også hos politiet.

Nordjyllands Politi appellerede til alle om at kigge eventuelle billeder og videoer på telefonen fra i første omgang Jomfru Ane Gade og Vesterbro i Aalborg igennem - siden blev opfordringen bredt ud til at alle i hele Nordjylland. Politiet vidste ganske enkelt ikke, hvor de skulle lede efter den forsvundne Mia Skadhauge Stevn.

Hun ville ifølge familiens oplysninger til politiet normalt give lyd fra sig, og hun ville give besked, hvis hun ikke kom hjem, men ingen hørte fra hende.

Og hjem kom hun aldrig. 

Grafik: TV2 Nord
Grafik: TV2 Nord

Ligdele fundet i skov

Torsdag aften lød meldingen fra politiet, at man havde fundet ligdele i Dronninglund Storskov. 

- Vi er af den opfattelse, det er Mia, lød det fra vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen på pressemødet. 

Det var her i Dronninglund Storskov, liget af Mia blev fundet.
Det var her i Dronninglund Storskov, liget af Mia blev fundet.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Han fortalte videre, at politiet er af den opfattelse, at Mia er blevet offer for en forbrydelse.

Døgnet før havde Nordjyllands Politi anholdt to mænd på 36 år.

De er sigtet for drab. Der er nedlagt navneforbud i sagen, hvorfor oplysninger om de to ikke offentliggøres. Ej heller hvilken relation de to måtte have til hinanden.

Den ene er lørdag varetægtsfængslet - den anden er løsladt men fortsat sigtet for drab.

Begge nægter sig skyldige. 

Der er et blomsterhav til minde om Mia Skadhauge Stevn på Vesterbro i Aalborg.
Der er et blomsterhav til minde om Mia Skadhauge Stevn på Vesterbro i Aalborg.
Foto: Ivan J. Hansen

Politiet siger tak for hjælpen

Det var intens efterforskning oplysninger fra borgere, der førte til at, Nordjyllands Politi kunne anholde de to. 

Politiet modtog nærmest på rekordtid 400 henvendelser fra borgere fra hele Nordjylland, efter opfordringen om at komme med billeder og videoer, der kunne være med til at identificere den bil, Mia steg ind i søndag morgen.

- De har været medvirkende til, at vi hurtigt har kunnet skride til anholdelse. Tak, lød det fra Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

Overvågningsbilledet af den bil, som Mia Skadhauge Stevn søndag klokken 06.09 steg ind i på Vesterbro foran Netto.
Overvågningsbilledet af den bil, som Mia Skadhauge Stevn søndag klokken 06.09 steg ind i på Vesterbro foran Netto.
Foto: Nordjyllands Politi

Det er politiets opfattelse, at man efter al sandsynlighed har fundet bilen, som den unge kvinde steg ind i.

Den blev fundet på den ene af de to anholdtes adresse i henholdsvis Østervrå og Flauenskjold. 

Nordjyllands Politi slog onsdag til mod to adresser i henholdsvis Østervrå og Flauenskjold. To mænd blev anholdt.
Nordjyllands Politi slog onsdag til mod to adresser i henholdsvis Østervrå og Flauenskjold. To mænd blev anholdt.
Foto: Mickey Kruse

Sorg og afmagt i hele landet

Hvorvidt de to anholdte var i byen søndag morgen i Aalborg - og der samlede den 22-årige Mia Skadhauge Stevn op i den mørke bil, for derefter at køre hende til Dronninglund Storskov, er uvist. 

Sikkert er det, at der er sorg og afmagt såvel i Mias hjemby Hvalpsund som i resten af landet.

Den unge kvinde, der i 2016 sprang ud som student fra Vesthimmerlands Gymnasium og siden arbejdede i Dagli Brugsen i Hvalpsund og på Friplejehjemmet Hesselvang, har i dag på tragisk vis efterladt spor i hele landet - også hos statsminister Mette Frederiksen.

Malou var også i byen

Alle spørger sig selv, hvorfor skulle den unge sygeplejerskestuderende slås ihjel ?

Malou Hierzmann Minck var selv i byen den lørdag, da Mia Skadhauge Stevn forsvandt.

Og for hende har forbrydelsen mod Mia gjort, at hun bliver mere utryg i forhold til nattelivet.

 - Det er ganske forfærdeligt, når man tror på det bedste i mennesker, og så ender det i noget så brutalt som det her, lød det fra Malou Hierzmann Mick fra Aalborg, der er blandt de mange hundrede nordjyder, der de seneste døgn har tændt lys og lagt blomster foran Netto på Vesterbro, hvor Mia Skadhauge Stevn, senest er set i live.

- Det er egentlig bare i ren respekt for hende og hendes familie, at vi har valgt at ligge blomster i dag, lyder det fra Malou Hierzmann Mick.

Også Lene Johansen fra Farsø har været forbi Vesterbro i Aalborg for at mindes.

- Hvordan kan sådan noget ske? Det kommer tæt på. Det er jo altid noget, der sker andre steder. Pludselig er det her, lyder det fra Lene Johansen, der føler med de efterladte. 

- Det er en hændelse, som berører hele landet, at man går i byen og så ender så galt, så det er en mærkelig følelse at åbne igen, siger daglig leder Lasse Bøgelund fra Club Wolf.
- Det er en hændelse, som berører hele landet, at man går i byen og så ender så galt, så det er en mærkelig følelse at åbne igen, siger daglig leder Lasse Bøgelund fra Club Wolf.

Restauratør: Kunne vi have gjort noget anderledes?

Det var Club Wolf i Jomfru Ane Gade, som Mia Skadhauge Stevn forlod, før hun begav sig mod Vesterbro.

Her er man meget påvirket af det, der er sket.

- Vi tænker selvfølgelig, om der er noget, vi kunne have gjort anderledes - som at lade hende sidde to minutter og få et glas vand, fortæller daglig leder Lasse Bøgelund fra Club Wolf.

Var hun tilfældigt offer ?

Meget tyder på, at Mia Skadhauge Stevn var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, da hun efter politiets foreløbige teori blev passet op af en eller flere personer i en mørk bil tidligt søndag morgen på Vesterbro i Aalborg.

Politiet har ikke kunnet hverken be- eller afkræfte, at Mia og den eller de personer i bilen kendte hinanden i forvejen. 

Umiddelbart tyder meget dog på, at Mia Skadhauge Stevn var et tilfældigt offer for en bestialsk forbrydelse.

Stort efterforskningsarbejde

Nordjyllands Politi har trods det, at man nu officielt har erklæret den unge kvinde død - og sigtet to mænd for drabet, et massivt efterforskningsarbejde foran sig.

Politiet arbejder på at kortlægge forløbet før, under og efter og ønsker ikke at udtale sig om detaljer i efterforskningen. 

- Det er et stort hensyn til de pårørende og til at sikre ro omkring vores efterforskning, lød det fredag fra Frank Olsen. 

Mia Skadhauge Stevn forlader her Dronninglund Storskov.
Mia Skadhauge Stevn forlader her Dronninglund Storskov.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Vicepolitiinspektøren, der selv har arbejdet i døgndrift siden den første efterlysning af den unge kvinde, har dog endnu en appel til offentligheden.

Nemlig fra folk, der har været i Dronninglund Storskov natten mellem mandag og tirsdag.

- Vi har brug for at høre fra eventuelle vidner, der har været i Dronninglund Storskov særligt i tidsrummet fra mandag 7. februar klokken 21.45 og henover midnat til tirsdag 8. februar klokken 5.15

- Ring hellere en gang for meget end en for lidt, understreger Frank Olsen.

Blandt meget af det, som politiet fortsat søger information om, er nemlig en sort Golf.

Sådan ser køretøjet, en sort Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader, ud.
Sådan ser køretøjet, en sort Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader, ud.
Foto: Nordjyllands Politi

Lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen præciserer den konkrete efterlysning:

- Vi søger efter vidner, der har set denne Golf i Hammer Bakker i tidsrummet fra cirka kl. 06.30 – 07.30 søndag 6. februar, siger han.

På billedet herunder kan man se, hvor det efterlyste køretøj præcist holdt i det pågældende tidsrum.

Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Ros til politiet for opklaringsarbejde

Politiet har gjort et usædvanligt godt stykke arbejde i den indledende fase af opklaringen af sagen om den 22-årige Mia Skadhauge Stevn i Aalborg.

Det mener to tidligere drabschefer, som TV 2 har talt med.

Bent Isager-Nielsen, der er tidligere drabschef og tidligere leder af Rejseholdet, hæfter sig især ved den tidlige og tydelige kommunikation, der har været fra politiets side om sagen.

- Set herfra er det til UG med kryds og slange. Man har sat en erfaren og troværdig efterforskningsleder til at stå for det. Det giver tryghed, identifikation, og man lytter til, hvad han siger, siger Bent Isager-Nielsen til TV 2.

Han bakkes op af Jens Møller, tidligere vicepolitiinspektør og drabschef i Københavns Politi.


- Kombinationen af videoovervågning og folks hjælp gør, at man kan identificere gerningsmanden relativt hurtigt. Politiet skal også have ros for, at de ikke er stoppet op. De har hele tiden efterlyst og arbejdet med video, og når det har givet noget, har de arbejdet videre.

Det store apparat sat ind

Ifølge Bent Isager-Nielsen kan det være svært at vurdere, hvornår man skal involvere og appellere til pressen i sager som denne.

- Det kan jo være en banal sag om en, der sover en rus ud hos en ven eller selv er stukket af. Men her vurderede man hurtigt, at kvindens profil ikke passede med en, der ville handle sådan, siger Bent Isager-Nielsen til TV2 og tilføjer:

- Politiet gjorde det godt ved hurtigt at sige better safe than sorry og ikke tøve med at sætte det store apparat i gang.

Hjemmeværnet har været talstærkt tilstede i og omkring Dronninglund Storskov de seneste døgn for at hjælpe politiet. Videoen her er fra lørdag eftermiddag. De tekniske undersøgelser er ved at være slut på stedet. Video: Per Frank Paulsen