Efter to tragiske dødsfald - Aalborg Kommune er klar til mere videoovervågning

En ny Megafon-måling viser, at 59 procent af de adspurgte danskere, vil føle sig mere trygge, hvis der er mere videoovervågning i det offentlige rum. Aalborg Kommune er allerede på sagen.

Forrige weekends tragiske hændelser, da to unge mennesker mistede livet, har skabt øget utryghed i nattelivet, men flere videokameraer i gadebilledet skal give borgerne trygheden tilbage. 

quote Lige nu taler vi på kryds og tværs om, hvad vi kan gøre, og så har politiet styr på, hvad vi rent faktisk må gøre rent lovgivningsmæssigt

Helle Frederiksen, viceborgmester, Aalborg Kommune

I hvert fald hvis det står til Helle Frederiksen (S), der er viceborgmester i Aalborg Kommune. 

- Normalt forbinder vi jo overvågning med noget forfærdeligt noget, som vi ikke vil finde os i. Men lige præcis i sagerne med Oliver og Mia, har overvågningen været meget nyttig, siger hun.

Det var overvågning, der var med til at opklare, hvad der skete med de to unge mennesker, der forsvandt i sidste weekend, og det har fået forskellige instanser i Aalborg Kommune til at se på, om det er muligt at opsætte flere kameraer i midtbyen.

- Lige nu taler vi på kryds og tværs om, hvad vi kan gøre, og så har politiet styr på, hvad vi rent faktisk må gøre rent lovgivningsmæssigt, siger Helle Frederiksen. 

Borgerne er utrygge

Den nye Megafon-måling har også forsøgt at kortlægge, hvordan det står til med trygheden i nattelivet, og 46 procent af de adspurgte svarer, at de er bekymrede for at blive overfaldet, hvis de færdes alene om natten. 

Nogle af dem, der arbejder for at skabe mere tryghed i det aalborgensiske natteliv er Natteravnene. Da de var på gaden natten til lørdag, kunne de også mærke, at de unge mennesker er påvirket af de tragiske hændelser.  

- Det var jo lidt specielt, fordi man kunne godt mærke, at der var nogen af de unge, der var mere påvirkede end andre, og så var der heller ikke så mange i byen, som der plejer at være, siger Bo Larsen, der er Natteravn på fjerde år.

quote I gågaden ved Jomfru Ane Gade, Vesterbro, og Ved Stranden. Der ville det være helt fint med flere kameraer, for det skaber mere tryghed

Bo Larsen, Natteravn


I den forgange uge har Natteravnene fået 17 henvendelser fra personer, der gerne vil prøve kræfter med det frivillige natarbejde, og det er noget, der glæder foreningen. 

- Så kan vi måske begynde at sende to hold ud hver fredag og lørdag, og det vil gøre en stor forskel, siger han. 

Bo Larsen har været Natteravn i Aalborg siden 2018.
Bo Larsen har været Natteravn i Aalborg siden 2018.
Foto: Vibe Rosenkrantz Aagaard / TV2 Nord

Bo Larsen er enig i, at det vil være gavnligt med mere videoovervågning, og han har også bud på, hvor han synes, de ekstra kameraer skal placeres. 

- I gågaden ved Jomfru Ane Gade, Vesterbro, og Ved Stranden. Der ville det være helt fint med flere kameraer, for det skaber mere tryghed, siger Bo Larsen. 

Natteravnene er typisk på gaden i tidsrummet fra midnat til klokken tre om natten, men med flere medlemmer kan de dække et større tidsrum.


Mia-sagen

Mette Grith222

"En tand grovere": Drabsdømtes advokat sammenligner med 'ubådssagen'

play Uenigt nævningeting - her bliver dommen læst op

110222 Mia Skadhauge Stevn blomster Vesterbro split

Mias familie reagerer: - Ingen straf virker hård nok

Nu er dommen afsagt: Så lang tid skal Mias drabsmand i fængsel

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland