03:05

Foto: Anders Ekström

1 af 2

Enevoldsen om Qureshi-samarbejde: Michael har erkendt sine fejl

AaB-spilleren Thomas Enevoldsen er direktør for det nye medie om Aalborg, som den udskældte journalist Michael Qureshi skal være redaktør på.

Fodboldspilleren Thomas Enevoldsen og journalisten Michael Qureshi har kendt hinanden i over 10 år. Nu skal de to arbejde sammen i mediet migogaalborg.dk, hvor profilerede nordjyder – inklusiv Enevoldsen selv – blandt andet vil blogge om deres hverdag.

Enevoldsen og Qureshi er begge en del af ejerkredsen sammen med mændene bag ’Gastromand’.

At Thomas Enevoldsen har valgt at indgå et samarbejde med Michael Qureshi, der igennem flere år har opdigtet kilder på sine udenlandske fodboldhistorier, kommer som en overraskelse for mange.

- Michael har selvfølgelig begået en fejl, og det har han erkendt. Han skal selvfølgelig rejse sig, og det er en mulighed i det her projekt. Han er utrolig dygtig til at skrive og har rigtigt meget erfaring inden for mediebranchen, så han var oplagt at tage med på mediet, siger Thomas Enevoldsen til TV2 Nord.

Er det ikke lidt for stor en chance for dig at tage det her?

- Det synes jeg slet ikke. Jeg har kendt Michael gennem mange år og har en masse fælles bekendte med ham. Jeg kan stå inde for ham som person, så det bekymrer mig ikke.

Hvilke tanker har der været omkring valget af Michael?

- I løbet af den her proces har der været rigtigt mange inde over, og der er ikke én, der har sat spørgsmålstegn ved Michael som person. De kender hans sag, men når de har mødt ham, har de været rigtigt positive omkring det, så der er jeg heller ikke så bekymret.

Du tror ikke, at det i fremtiden kommer til at give bagslag, at han er med inde over projektet?

- Nej, slet ikke. Michael har begået en fejl, og det har han erkendt. Du skal rejse dig igen ved det træ, du er faldet ved, og det er det, han har tænkt sig at gøre. Hvis han kan komme op, og det her medie bliver en succes, så vil folk også se på ham med positive briller igen.

Hans troværdighed er jo helt i bund. Er du ikke bange for, at hans troværdighed er for lav til, at det her medie vil kunne køre rundt?

- Nej, slet ikke. Meget af mediet bliver bygget op på bloggere. Der er selvfølgelig nogle events i Aalborg, og der tror jeg da også, at troværdigheden er rigtig stor. Det er jo ikke sådan, at vi lige pludselig breaker en koncert, der slet ikke finder sted. Der kommer slet ikke til at være noget der.

Men troværdigheden er vel trods alt vigtig i sådan en branche her. Du er ikke bange for, at den troværdighed - ved at have Michael Qureshi med - bliver sat på spil?

- Det kan godt være, den gør i starten, men det er op til os at leve op til troværdigheden og sådan, at folk tror på det. Det kan jeg ikke se, hvorfor det ikke vil komme til at ske, for det er jo ikke sådan, vi kommer til at skrive artikler, der ikke passer, slutter Thomas Enevoldsen.

Michael Qureshi, der bor med sin familie i en forstad til Aalborg, har siden afsløringerne i december ikke udtalt sig til pressen. Han er ikke længere aktiv på Twitter, hvor han har over 10.000 følgere, og i en periode lukkede han sin Facebook-profil ned.

TV2 Nord har dog i et halv times langt interview for rullende kamera konfronteret Qureshi med de opdigtede kilder og blandt andet spurgt, hvorfor Qureshi ikke vil gå til sine tidligere chefer med deres rigtige navne.

Interviewet bliver sendt i sin fulde længde på TV2 Nord Salto klokken 21.30 mandag aften. Derudover vil det blive lagt op på tv2nord.dk i løbet af dagen.