Seneste nyt:

Qureshi om kilde-fusk: Derfor gjorde jeg det

Udskældte Michael Qureshi er tilbage i mediebranchen efter et halvt år, hvor han har været under jorden.

37-årige Qureshi blev kendt som journalistikkens sorte får, da TV3 Sport tilbage i december afslørede hans mangeårige brug af opdigtede kilder på flere af hans udenlandske fodboldhistorier.

Siden afsløringerne kom frem har hans tidligere arbejdsgivere, blandt andre BT og Ekstra Bladet, trukket flere hundrede af Qureshis artikler tilbage. Han er blevet ekskluderet fra specialforeningerne Journalisterne under Dansk Journalistforbund samt Danske Sportsjournalister, hvor han var bestyrelsesmedlem.

- Jeg tror, en af forklaringerne er, at jeg i en meget ung alder kom meget ud at rejse, hvor jeg mødte mange udenlandske topjournalister i branchen, siger Michael Qureshi i et længere interview med TV2 Nord.

- Jeg var korrespondent som 22-årig i London, og jeg var korrespondent i Madrid som 25-årig. Man er bare på et helt andet niveau. Det er ikke lille trygge Danmark. Der står så mange tusinde journalister, som vil give deres højre arm for hvad som helst af de her superstjerner, og hvad der sker omkring topklubberne.

Der står så mange tusinde journalister, som vil give deres højre arm for hvad som helst af de her superstjerner, og hvad der sker omkring topklubberne

Michael Qureshis var ellers en af de mest profilerede sportsjournalister i hele Danmark med over 10.000 følgere på det sociale medie Twitter. Han var ofte den første til at afsløre store danske transfernyheder – nyheder, som holdt stik.

Derfor kom det som et chok for hele den danske mediebranche, da TV3 Sport afslørede, at Qureshi i flere år har citeret opdigtede kilder fra udlandet. 

- Jeg blev fascineret af nogle metoder, hvor man har sagt, at det var okay, hvis det bare er rugbrødet. Dine solohistorier skal være i orden, men når du er presset, så er det okay at bruge de her metoder. Det blev jeg fascineret og påvirket af på en eller anden måde, siger Michael Qureshi.

- Det er selvfølgelig ikke i orden, og der har jeg måske været for ung og for påvirkelig. Jeg blev simpelthen blind på, hvad der er rigtigt og forkert.

Det er selvfølgelig ikke i orden, og der har jeg måske været for ung og for påvirkelig. Jeg blev simpelthen blind på, hvad der er rigtigt og forkert.

Michael Qureshi, der bor med sin familie i en forstad til Aalborg, har siden afsløringerne i december ikke udtalt sig til pressen. Han er ikke længere aktiv på Twitter, og i en periode lukkede han sin Facebook-profil ned.

TV2 Nord har dog i et halv times langt interview for rullende kamera konfronteret Qureshi med de opdigtede kilder og spurgt, hvorfor Qureshi ikke vil gå til sine tidligere chefer med deres rigtige navne.

Interviewet bliver sendt i sin fulde længde på TV2 Nord Salto klokken 21.30 mandag aften. Derudover vil det blive lagt op på tv2nord.dk i løbet af dagen.


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden