Seneste nyt:

Qureshi undviger kritiske spørgsmål om falske kilder: - Jeg hænger mig ikke i fortiden

Michael Qureshi ville ikke svare på TV2 Nords spørgsmål om, hvorvidt der gemmer sig reelle personer bag de opdigtede kilder, som Qureshi har brugt og citeret i sine 15 år som sportsjournalist.

Da TV3 Sport tilbage i december afslørede Michael Qureshi mangeårige brug af falske kilder, sagde den udskældte journalist, at de opdigtede kilder var pseudonymer for reelle personer.

Ingen af Michael Qureshis tidligere chefer på hverken Ekstra Bladet og BT har set bevis for, at der findes rigtige personer bag pseudonymerne.

37-årige Michael Qureshi bor med sin familie i en forstad til Aalborg. Han har været under jorden, siden sagen kom frem, men mandag kunne TV2 Nord fortælle, at han skal være redaktør på et nyt medie om Aalborg, hvor AaB-spilleren Thomas Enevoldsen er direktør. 

I interviewet med Michael Qureshi, som bliver sendt i sin fulde længde på TV2 Nord Salto i aften klokken 21.30, bliver den kontroversielle journalist konfronteret med de falske kilder.  

Nedenfor følger et transskriberet uddrag af interviewet med Michael Qureshi:

Vil du gerne garantere, at alle de her ting, der er blevet sagt under de her pseudonymer, at de er rigtige? Det er rigtige personer, der er gemt under dem?

- Jeg vil slet ikke ind på den sag. Det synes jeg ikke gavner nogen parter, at vi går tilbage og ruller rundt i den der. Nu har jeg lige som været... (afbrudt)

Men du kan vel starte på en frisk. Nu vælger du at stille op her, og det er vi glade for. Men ved at svare på alle spørgsmål, er det jo også en måde for dig at komme videre. Hvorfor er det så ikke, at du gør det?

- Jeg hænger mig ikke i fortiden. Det er alle andre medier, der hænger sig i fortiden. Når jeg møder andre mennesker på gaden, spørger de ikke, om kilderne var rigtige eller forkerte. De spørger, hvordan jeg har det. Også mennesker, jeg aldrig har mødt. Der er også et menneske bag den her sportsjournalist, som er blevet virkelig blacklistet i hele mediebranchen og blevet sat på mange forsider.

- Det er helt fortjent, jeg får den kritik og negative omtale. Handlinger har konsekvenser. Det er jeg fuldstændig indforstået med, men der er jo også en familie bag mig, som har lidt rigtigt hårdt under det her.

- Når man skal fortælle sin femårige søn, at drømmerejsen til USA er aflyst, fordi far har dummet sig. Der er ikke nogen, der skal have ondt af mig, men der er også en familie bag, og jeg synes ikke, at nogen fortjener, at vi skal sidde og rulle rundt i det der igen.

- Jeg prøver at starte på en frisk, og det synes jeg, at jeg har ret til.  Livet er sådan, at mennesker begår fejl. Nogle i højere grad end andre, men hvis kan være selvkritiske og kigge indad og lære af de fejl, så synes jeg, at mennesker fortjener en chance til. Det mener jeg også om mennesker, der sidder i fængsel.

 - Hvis du vil se indad på, hvad du har gjort forkert, så kan du komme videre, og det er det, jeg ønsker. Det kommer jeg ikke ved at rode rundt i pseudonymer.

Det tror jeg ikke heller ikke, folk sætter spørgsmålstegn ved. Men du kan vel svare på, om de her falske kilder eksisterer eller ej? Det er jo et simpelt spørgsmål.

- Det ønsker jeg ikke, og det må I jo acceptere. Jeg har valgt at stille op primært, fordi vi gerne vil fortælle om det nye medie. Jeg forstår godt præmissen om, at min person er interessant. Jeg kan ikke stikke hovedet længere ned i busken. Jeg er nødt til at komme ud. Ja, det var noget møg, men for mig er alle de spekulationer og teorier en lukket sag.

Michael Qureshi har siden afsløringerne i december ikke udtalt sig til pressen. Han er ikke længere aktiv på Twitter, hvor han har over 10.000 følgere. I en periode lukkede han sin personlige Facebook-profil, men den er nu åben igen.


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden