LIGE NU:

Qureshi vil ikke oplyse falske kilders reelle navne: Stoler ikke på tidligere chefer

Michael Qureshi siger til TV2 Nord, at han ikke stoler på, at hans tidligere chefer ikke går videre med de opdigtede kilders rigtige navne, hvis han opgiver kildernes reelle identitet til dem.

Der er endnu ingen, der har set bevis for, at der gemmer sig reelle personer bag de falske kilder, som Michael Qureshi igennem sin sportsjournalistiske karriere har brugt og citeret.  Ifølge Qureshi selv er det pseudonymer, der er brugt, for at beskytte kilderne, men flere tvivler på, om personerne overhovedet findes.

BT’s chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, sagde tilbage i marts, at han tvivlede på Michael Qureshis forklaring.

- Det kan være, at der er reelle kilder bag ved nogle af hans pseudonymer. Det påstår han jo. Men når man ser på, hvor mange kilder vi ikke kan identificere, så tegner der sig et billede af, at Michael Qureshi har snydt og bedraget rent ud sagt, fordi han undervejs systematisk har forfalsket sine kilder, sagde BT’s chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, til fagbladet Journalisten.

BT gennemgik tidligere på året over 4000 af Michael Qureshis artikler. De endte med at trække 287 artikler tilbage.

- Michael Qureshi har desværre nægtet at samarbejde med os om vores undersøgelse. Det ville ellers måske have givet en mere nuanceret udlægning af hans produktion hos os. Nu bliver det alene vores vurdering, sagde Olav Skaaning Andersen dengang.

TV2 Nord konfronterer i interviewet med Michael Qureshi sagen for ham.

Hvorfor er det, du ikke vil gå i detaljer med din sag? Du kan jo nærmest ikke få et dårligere ry, end du har fået. Dine redaktører og tidligere chefer har givet dig mulighed for at opgive Oscar Rodriguez og Francesco Pierinis rigtige navne til dem, uden at de vil gå videre med det? Det kan vel ikke være af kildebeskyttelsesmæssige årsager, at du ikke går til dem?

- Jeg har ødelagt én familie, og det er min egen. Jeg har rippet op i en livsbasis for mine børn og min kone. Vi vidste ikke og ved ikke, hvad fremtiden bringer. Jeg skal ikke ødelægge andre menneskers liv. Det respekterer jeg. Det er mig selv, og derfor ønsker jeg ikke at involvere andre mennesker, siger Michael Qureshi.

Men det vil vel ikke ødelægge andre menneskers liv, at du opgiver Oscar Rodriguez og Franceso Pierinis rigtige navne til dine chefer, som ikke vil gå videre med det?

- Det er din påstand, at de ikke vil det, og det tror jeg simpelthen ikke på.

Du tror ikke, at hvis du opgiver navnene, og de siger, at vi ikke vil gå videre med det - det vil du ikke tro på?

- Jeg har oplevet meget i mine 15 år som journalist, så jeg er ikke villig til at tage den risiko.

Der er en jo en chance for, at de ikke vil gå videre med det og rense hele dit navn i den danske mediebranche?

- Der har været teorier og muligheder. Jeg skal ikke kigge i bakspejlet og se på, hvad jeg skulle have gjort anderledes. Der er mange ting, der kunne være gjort anderledes igennem hele min karriere. Tro mig. Jeg har kigget virkelig indad. Jeg har været blind på nogle punkter og metoder, som ikke har været forenelige med det, som jeg skulle stå for. Jeg kan ikke grave mig ned i fortiden og behandle den hele tiden. Jeg bliver simpelthen nødt til at rejse mig fra det sted, jeg er faldet.

Men for at rejse dig bliver du vel også nødt til at dykke ned i fortiden og de synder, du har begået. For eksempelvis at svare på - findes Oscar Rodriquez? Findes Francesco Pierini?

- Hvem er det, jeg har pligt til at fortælle det? Jeg skal jo ikke ansættes på BT eller Ekstra Bladet igen. Jeg er jo virkelig ked af, at de her medier er blevet indblandet i min sag og har været nødt til at bruge en masse resurser på min sag. Det er jeg virkelig ærgerlig og ked af det over, siger Michael Qureshi.

Jeg har oplevet meget i mine 15 år som journalist, så jeg er ikke villig til at tage den risiko

Michael Qureshi, der bor med sin familie i en forstad til Aalborg, har siden afsløringerne i december ikke udtalt sig til pressen. Han er ikke længere aktiv på mediet Twitter, hvor han har over 10.000 følgere, og i en periode lukkede han sin Facebook-profil ned.

TV2 Nord har dog i et halv times langt interview for rullende kamera konfronteret Qureshi med fortidens synder.

Interviewet bliver sendt i sin fulde længde på TV2 Nord Salto klokken 21.30 mandag aften. Derudover vil det blive lagt op på tv2nord.dk i løbet af dagen.

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Gistrup skole

play Aalborg Kommune tvinges til at bruge 70 millioner til genopbygning af skoler

40_percent

play Det sidste slag er slået: Jan Ø. Jørgensen lægger ketcheren på hylden

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Til forsiden

Til forsiden