LIGE NU:

Forbigået igen: Ingen Michelin-stjerne til nordjyske spisesteder

Det blev ikke i 2019, at Nordjylland skulle have sin første restaurant med en stjerne fra Michelin-guiden.

Rygterne løb længe stærkt mandag eftermiddag, men endnu engang blev det ikke til Michelin-stjerner til en restaurant i Nordjylland.

Der var snak om både Ruths Hotel, Mortens Kro og Restaurant Tabu skulle have en stjerne, men det blev altså ikke i år, at den ultimatibe hyldest nåede til Nordjylland. 

Da guiden mandag aften gav fire nye restauranter en af de eftertragtede stjerner blev en enkelt givet til en dansk restaurant. Det var restauranten Alouette, der ligger på Islands Brygge i København, der var den heldige. 

- Som nordjyder, synes jeg, at vi skal være skuffet, men det er jo restauranterne, det handler om, og der er nogle, der vil være skuffede, fortæller René Langdahl Jørgensen, der er madskribent for Gastro. 

Inden uddelingen besøgte vi Mortens Kro, der havde håbet, at Michelin-guiden endelig ville belønne Nordjylland. 

 

Han fulgte prisuddelingen, og selvom han mener, nogle godt kan være skuffede, så havde han ikke forventet at nogle af de nordjyske restauranter ville få en stjerne.

- Michelin-guidens veje er bare uransagelige, og den eneste danske restaurant, der fik en stjerne i år, den var der ingen madeksperter, der havde gættet på. Vi skal være skuffet, jeg er også skuffet. Men helt realistisk havde jeg ikke troet, der kom en, fortæller Rene Langdahl Jørgensen, og fortsætter: 

- Jeg vil omvendt sige - og nu skal man jo passe på, hvad man siger - men hvis man kigger på de restauranter i Aarhus, der fik en stjerne for tre år siden, så har vi i hvert fald to steder i Nordjylland, der også kunne få en. Ingen nævnt, ingen glemt, fortæller Rene Langdahl Jørgensen. 

Ruths Hotel kæmper videre

Hvert år op til den store uddeling af de eftertragtede stjerner bliver Ruth Hotel i Skagen nævnt. Igen i år blev de dog forbigået. Et skifte af køkkenchef for nyligt kan have fået indflydelse, da inspektørerne fra Michelin-guiden ofte sætter pris på, at det er den samme køkkenchef, der styrer køkkenet i længere tid. 

- Vi kommer ikke til at lave mad for at få Michelin-stjernen, men vi får en Michelin-stjerne hvis vi bliver rigtig gode til det vi gør, og det vi har lyst til, fortæller Peter Frydkær, der er køkkenchef på Ruths Hotel.

Selvom de ikke så sig selv som favoritter, så havde Ruths Hotel alligevel håbet, at der kom en stjerne til det nordjyske. 

- Michelin selv har tweetet, at de var i landsdelen. Vi har set, de har lagt billeder ud af Gammel Skagen, Hjørring og Aalborg, så havde vi en formodning om, at vi måske godt kunne have hentet en, fortæller direktør på Ruths Hotel, Peter Christian Bühlmann. 

Det var første gang nogensinde, at Michelin-uddelingen ikke foregik fra hovedstaden i det land, det blev afholdt i. 

Fakta: Michelinguidens historie

Fakta: Det betyder Michelin-stjernerne

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Til forsiden

Til forsiden