Foto: Sophie Schou Jensen

Politiet tavse om mordbrand i Vejgaard: - Nødt til at beskytte efterforskningen

De to ofre for mordbranden i Vejgaard i januar er nu identificeret. Nordjyllands Politi vil derudover ikke give offentligheden flere oplysninger.

En mand og en kvinde blev 10. januar om aftenen dræbt i en voldsom mordbrand på Heimdalsgade 1 i Aalborg-bydelen Vejgaard.

I dagene efter branden delte Nordjyllands Politis efterforskere flere oplysninger om sagen med offentligheden, og det kom blandt andet frem, at man i forbindelse med branden jagter op mod otte gerningsmænd.

Læs også Politiet jagter op til otte gerningsmænd i efterforskning af mordbrand

Vidner så i forbindelse med branden en gruppe personer løbe fra gerningsstedet, og det kom frem, at en af de formodede gerningsmænd efter at have antændt branden selv var blevet antændt og havde ild i det ene ben. Et vidne hjalp manden med at få slukket ilden, og gerningsmanden stak derefter af fra stedet med resten af gruppen.

I lang tid var det uvist hvem de to ofre var. Det kom hurtigt frem, at der var tale om en mand og en kvinde, men deres identitet er først nu blevet klarlagt, og Nordjyllands Politi holder nu kortene helt tæt på kroppen hvad angår sagen.

De vil torsdag således kun oplyse, at de to ofre er blevet identificeret. Alle andre spørgsmål afviser de at svare på.

- Vi er nødt til at beskytte efterforskningen. Det er en usædvanlig grov sag, men da vi endnu ikke har foretaget nogen anholdelser, så fortæller vi ikke ret meget. Gerningsmændene skal ikke vide, hvor meget vi ved, siger politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi.

Læs også Mordbrand: Ofre brændte ihjel

Politikommissæren medgiver, at det er usædvanligt, at politiet ikke melder ud, hvem ofrene er, og endnu mere usædvanligt, at man hverken vil be- eller afkræfte om ofrenes pårørende er underrettet. Heller ikke ofrenes alder, nationalitet og indbyrdes relationer vil politiet fortælle noget om.

24. januar oplyste politiet - uden at uddybe yderligere - at man arbejder i en meget konkret retning, og det har tilsynelandende ikke ændret sig:

- Efterforskningen kører på højtryk og vi bruger rigtig mange ressourcer på sagen.

I huset på Heimdalsgade blev der, indtil branden den 10. januar, drevet bordel. Det bekræftede værestedet Reden i Aalborg overfor TV2 Nord dagen efter branden.

Læs også Værested bekræfter: Der blev drevet bordel i brændt hus