Drengen har overnattet i detentionen og kan se frem til en bøde. Foto: Limfjord Update (arkiv)

15-årig asylansøger fra Rovvig anholdt for vold - opdateret

En kun 15-årig dreng blev mandag aften anholdt for vold på asylcenteret Rovvig. Han er nu tilbage på centeret . OPDATERET.

En 15-årig asylansøger fra Børnecentret Rovvig på Mors, blev mandag aften ved 22-tiden anholdt af politiet i forbindelse med uro på centret. Det skriver Limfjord Update. 

Ifølge Midt- & Vestjyllands Politi blev den 15-årige anholdt for voldelig optræden og for at piske stemningen op på centret.

En af beboerne måtte en tur på Regionshospital Nordjylland i Thisted til tjek efter at være ramt i hovedet af enten slag eller en genstand.

Den 15-årige har overnattet i detentionen i Holstebro og bliver sigtet for overtrædelse af Udlændingeloven, han får en bøde og løslades i løbet af dagen.

OPDATERING 9.00: Politiet har her til morgen besluttet at frafalde sigtelsen imod den 15 årige for overtrædelse af Udlændingelovgivningen. Politiet vurderer, at den unge er lige så meget offer som de, der mener, at de var ofre i slagsmålet.

Det oplyser Jørgen Jensen fra Lokalpolitiet i Thisted. Den 15-årige returnerer til centret senere i dag.

Børnecenter Rovvig blev etableret i marts 2016. Centeret har plads til 100 uledsagede mindreårige asylansøgere (UMI), som bor på den tidligere Rovvig Efterskole i naturskønne omgivelser på Vestmors. 

Børnene går i skole på selve centeret, da alle lokaler og faciliteter til undervisning er til stede fra den tidligere efterskoledrift. Børnene går i skole med samme timetal som danske børn på samme alder. Beboerne har desuden adgang til egen idrætshal.

Centeret ligger ganske langt fra indkøbsmuligheder, og der arrangeres derfor fælles indkøbsture to gange om ugen. Børnene skal i udgangspunktet selv stå for indkøb, madlavning, tøjvask og andet hushold – dog tilbydes der morgenmad inden de tager i skole, og ved hjemkomsten om eftermiddagen serveres frugt, te og kaffe.