15-årig: Risikerer at miste alt

En ung pige fra Mors med 11 søskende har en bøn til regeringen: drop 2025-planen, ellers mister familien sit hjem.

Mange børnefamilier risikerer at blive voldsomt udfordret på økonomien, hvis regeringen lykkes med at skære i børnechecken, som 2025-planen lægger op til. En af familierne er fra Mors. 15-årige Isabella Bramstrup Christensen fra Øster Jølby har 11 søskende, og de har alle samme forældre - ingen af dem er tvillinger. Det oplyser TV MIDTVEST.

Den unge gymnasieelev Isabella Bramstrup Christensen har i et brev til Kristeligt Dagblad forsøgt at råbe politikkerne op.

quote Jeg besluttede mig for at skrive til medierne om vores situation, for jeg forstår ikke, hvorfor man fra regeringens side ønsker at ramme familier som vores.

Isabella Bramstrup Christensen, gymnasieelev

-Jeg hørte min mor fortælle min storebror, at hvis 2025-planen går igennem, så kan vi ikke blive her mere. Så ryger huset på tvangsauktion, skriver Isabella Bramstrup Christensen til Kristeligt Dagblad.

Familien Bramstrup Christensen købte for bare halvandet år siden et hus på Mors, men ”drømmehuset” kan snart være fortid. Familien kommer nemlig til at mange omkring 7000 kroner om måned.

- Og det gjorde mig virkelig ked af det. For første gang kan jeg få mit eget værelse og på den måde et privatliv. Jeg besluttede mig for at skrive til medierne om vores situation, for jeg forstår ikke, hvorfor man fra regeringens side ønsker at ramme familier som vores. Jeg har hørt i medierne, at det med børnepengene især var tænkt som et tiltag rettet imod udlændinge, der kom hertil og bad om familiesammenføring med masser af børn. Men vi er altså en dansk familie med en stor børneflok. Og selvom 11 børn godt nok er mange, så er det ikke helt usædvanligt her på Mors, at man får mange børn, siger Isabella Bramstrup Christensen.

96.000 danske familier står i øjeblikket til at få færre børnepenge, hvis 2025-planen vedtages. En stor del af familierne kommer som Isabellas fra Udkantsdanmark. 


Seneste nyt

fra Nordjylland