En ekstra ambulance hjælper ikke på responstiderne, lyder det fra en lokalpolitiker på Mors. Foto: Per Frank Paulsen

Borgmesterkandidat: Ekstra ambulance hjælper ikke

Ifølge Morsø Kommunes socialdemokratiske borgmesterkandidat er den nye aftale om øget beredskab intet værd, hvis responstiderne skal ned.

Efter flere dages mediestorm om alt for lange responstideri de tyndt befolkede områder, kunne regionsrådsformand Ulla Astman mandag offentliggøre en ny aftale med Falck, der skal øge ambulanceberedskabet i Thy-Mors med det formål at få kortere responstider.

Løsningen er at indsætte en ekstra ambulance i Thisted fra middag til midnat, som skal dække ind, når det eksisterende beredskab er ude at køre.

Men det kommer efter al sandsynlighed ikke til at nedbringe responstiderne. Det siger den socialdemokratiske borgmesterkandidat på Mors, Viggo Vangsgaard til Limfjord Update.

- I øjeblikket er det sådan, at der kommer en dagambulance ind fra Fjerritslevområdet om morgenen til Thy-Morsområdet. Den bliver jo fjernet nu, og så får vi selvfølgelig en anden ambulance, som bliver tilknyttet station Thisted. Men der er status quo med hensyn til antallet af ambulancer, så det hjælper ingenting på responstiderne, siger Viggo Vanggaard.

Han ønsker sig et større beredskab og ikke bare en omrokering af ressourcerne.

- Det, jeg synes, vil være den bedste løsning, det er, at vi får en akutbil på Mors med en behandler på. Det behøver ikke absolut at være en paramediciner. Og så skal beredskabet i Nykøbing reetableres, når det er ude at køre, sådana t hvis ambulancen er ude at køre i Nykøbing, så reetablerer man enten ved at sende en ledig ambulance fra Thy herover eller ved at ringe nogle frivagter ind, som så kan køre, hvis der skulle komme mere, foreslår Viggo Vangsgaard.