SENESTE NYT:

Budget klar på Mors: Penge til ældre, skoler og udvikling

Enig kommunalbestyrelse indgår budgetforlig for Morsø Kommune. Både unge og ældre opprioriteres.

Fredag kunne kommunalbestyrelsen i Morsø Kommune går på velfortjent weekend efter at have opnået enighed om budgettet for 2019. Og mandag kunne en enig kommunalbestyrelse så præsentere forliget. Et forlig, sm alle partier altså bakker op om, og som de mener vil føre til et styrket Mors.

- Helt overordnet er jeg meget glad for dette budget, der i sin helhed er med til at styrke Mors. Samtidig glæder det mig, at en samlet kommunalbestyrelse står bag. Det er et udtryk for et styrket Mors, at alle bakker op om dette forlig, der fastholder og styrker velfærden, samtidig med at der er skabt plads til udvikling, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (Venstre).

Der afsættes blandt andet flere penge til at styrke ældreområdet, og også skoleområdet bliver opprioriteret. Der er for eksempel afsat midler til at styrke indsatsen for at få alle elever  med fagligt og for at løfte dem, der er blevet skoletrætte.

- Tager vi de fire områder, som var hovedfokus for os i socialdemokratiet inden sommerferien, så har vi leveret på alle områder. Der er blandt andet tilført ekstra midler til ældreområdet, så vi fortsat kan sikre den høje kvalitet til vores ældre, siger Socialdemokratiets gruppeformand Jakob Kortbæk.

Han glæder sig også over, at der er blevet råd til et større arbejde omkring M.C. Holms Skole i Nykøbing, hvor der skal findes permanente løsninger for SFO, legeplads, pavilloner og Limfjordsteatret, som ligger i sammenhæng med skolen.

Flere partier hæfter sig også ved, at der er fundet penge til at støtte Multiparken i Nykøbing samt til Kulturmødet, som begge dele skal bidrage til at skabe et attraktivt Mors. Samlet set er det dermed et budget, hvor der er blevet plads til både velfærd og udvikling, og det er samtlige partier stolte af.

- I en tid hvor andre kommuner skærer ned på kernevelfærden, er det virkelig stærkt, at vi kan opretholde den nuværende service på samtlige velfærdsområder. Den rettidige omhu vi tidligere har udvist, høster vi nu frugterne af.
Samtidig med at vi opretholder service overfor vore borgere, har vi skabt rum for at videreføre den udviklingsdagsorden, som vi har sat for hele Mors, siger Meiner Nørgaard, som er gruppeformand for Dansk Folkeparti.

- Demokratisk Balance er glad for at have medvirket til et rigtig godt budgetforlig, hvor der både er lagt vægt på at sikre et godt serviceniveau for borgerne på Mors og samtidig sætter en visionær anlægs- og udviklingsdagsorden, siger gruppeformand for Demokratisk Balance, Ellen Philipsen Dahl.

- Det er stærkt, at vi kommer så bredt omkring, så der bliver midler til både velfærd og udvikling for børn, unge og ældre. Der er også blevet lyttet til, at vi skal sikre gode forhold både på land og i by. Specifikt vil jeg gerne fremhæve, at ældreområdet styrkes kraftigt, og at vi også vil sikre en forbedring af arbejdsplanlægningen, så vi kan øge trivslen, de gode arbejdsforhold og give mere omsorg i plejen, siger Venstres gruppeformand Hanne Haldrup.

Med budgettet for 2019 håber kommunalbestyrelsen, at de kan skabe en endnu mere attraktiv kommune for borgere, tilflyttere og turister.

Hjertestarterdag

Arrangementer i hele Nordjylland: Hjertestarterdag skal minde nordjyderne om, hvordan man redder liv

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

Hjertestarterdag

Arrangementer i hele Nordjylland: Hjertestarterdag skal minde nordjyderne om, hvordan man redder liv

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Til forsiden

Til forsiden