LIGE NU:

Byggetilladelser fås hurtigst på Morsø

I kommunerne er der stor forskel på, hvor lang tid det tager at få en byggetilladelse. Morsø er et af de steder, hvor det tager kortest tid.

Der går kun seks dage på Morsø, før du kan gå i gang med et bygge et hus. En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at der er stor forskel på, hvor lang tid det tager at få en byggetilladelse i landets forskellige kommuner. Til sammenligning tager det i gennemsnittet 124 dage i Vordingborg at få en byggetilladelse. Det skriver tvmidtvest.dk.

- Man kan sige, at i nogle kommuner, da gælder det om at have en god portion tålmodighed og så lidt til. Det burde ikke tage over fire måneder at få ok fra kommunekontoret til at gå i gang med at bygge et simpelt parcelhus, siger Morten Kamp Thomsen, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri til tvmidtvest.dk.

Også når det gælder byggeri af en ny fabrik eller lagerhal, er Morsø hurtige til at give en byggetilladelse. Det kan klares på 13 dage.

- Vi taler så meget om produktivitet, at vi skal blive bedre og hurtigere til løse opgaverne, men så hjælper det ikke noget, at kommunerne forsinker byggeriet, allerede inden vi har taget første spadestik. Jeg håber, at denne opgørelse over ventetiden er med til, at nogle kommunerne går deres arbejdsgange efter i sømmene og ser, hvor de kan gøre det bedre, siger Morten Kamp Thomsen til tvmidtvest.dk.

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden