Foto: Ib William Christensen

Flot stigning: Huspriser i rask trav i Nordjylland

I Brønderslev, Vesthimmerlands og Morsø kommuner er huspriserne steget, mest på Mors, hvor stigningen er på 18 procent sammenlignet med sidste år.

Udkantsdanmark er et sted, hvor mørket breder sig, hvor livet forsvinder, og hvor huspriserne rasler ned. Sådan lyder nogle af fordommene om Danmarks yderste kommuner, men de er langt fra sande. Faktisk viser en ny opgørelse, at der flere steder i Nordjylland er optimisme at spore i huspriserne, som stiger.

Størst er fremgangen hos Morsø Kommune. Her er kvadratmeterprisen røget i vejret med intet mindre end 18 procent sammenlignet med sidste år.

Og Morsø Kommune er ikke alene om den flotte tendens. I Vesthimmerlands Kommune er huspriserne steget med mindst 12 procent. I Brønderslev Kommune var kvadratmeterprisen sidste år 6955 kroner, mens den nu ligger på 7948 kroner.

Det viser en undersøgelse fra Boliga, som har sammenlignet huspriserne fra andet kvartalt 2015 med dem fra andet kvartal 2016.

Og spørger man den lokale ejendomsmægler på Mors, Christian Nielsen fra Nybolig, er der god grund til, at huspriserne stiger.

- Der sker meget positivt her på øen. Vi har et rigt kulturliv, og der har over sommeren været afholdt Kulturmødet, skaldyrsfestivalen og mange andre arrangementer. Så selv hvis man gerne ville, er det umuligt at nå at deltage i det hele, siger Christian Nielsen.

De største fald i de danske huspriser huspriserne skal heldigvis findes uden for Nordjylland, hvor Stevns, Ringkøbing-Skjern og Kerteminde kommuner oplever fald mellem 13 og 19 procent.

Går du med huskøb i tankerne, kan du på Boligas hjemmeside se den fulde oversigt over prisudviklingen i de nordjyske kommuner.