02:10

Højriis Gods og Mordmysteriet lukker for offentligheden

Efter 25 år som slotsattraktion er det slut - Højriis Gods på Mors lukker for offentligheden.

Det er med stor taknemmelighed og et rungende tak, at 60-årige Vibeke Schwerin fredag meddeler, at Højriis Gods lukker for offentligheden efter 25 år som turistattraktion.

Godset er nok bedst kendt for Mordmysteriet, hvor gæster kan gå på opdagelse i de gamle historier og myter om døde mennesker, der er forbundet med stedet.

- Gennem 25 år har vi nydt den store opbakning og opmærksomhed, som vi har fået, både fra lokalsamfundet og fra alle vores faste gæster, som har været med i alle årene. Det vil vi gerne sige tak for. Vi glæder os over, at vi har rundet de 25 år som slotsattraktion, og derfor finder vi også, at det nu er det rigtige tidspunkt at stoppe - mens legen er god, skriver Vibeke Schwerin på godsets hjemmeside.

- Det har været fantastisk for os at opleve, at vi år for år har kunnet udvikle vores attraktion, og hele vores koncept, i samarbejde med vores gæster. I har involveret jer, skrevet, fortalt og foreslået, så vi hele tiden kunne udvikle stedet og mysterierne. Særligt børnene har altid givet os en sjov og overraskende feedback. Vi vil ikke lægge skjul på, at både vi og huset er blevet udfordret af de mange gæster, men vi synes, at vi alle har klaret det godt, fortsætter hun.

Beslutningen træder i kraft den 31. december 2016. Herefter fortsætter Højriis Gods med landbrug, slot, skovbrug og udlejning af huse. 60-årige Vibeke Schwerin er selv født og opvokset på det historiske slot, der kan spores helt tilbage til 1300-tallet, mens de fleste af de nuværende bygninger er fra 1800-tallet.

- Nu giver vi os selv den mulighed; ikke at lægge nogen planer, og bare se hvad den næste dag bringer. Højriis Gods fortsætter og består – men bare i et lavere gear. Endnu en gang tak for støtten, skriver Vibeke Schwerin.

TV2 Nord besøgte godset i foråret 2015 i forbindelse med serien "Er der nogen?", hvor spøgelsesjægere gik på opdagelse i de gamle gemakker midt om natten. Du kan se hele udsendelsen her.