Måske er det en Tesla, der er en af de nye elbiler til Morsø Kommune ? Foto: Henriette Maj Pedersen

Hver tiende skal køre på el på Mors

En ny samarbejdsaftale mellem Morsø Kommune og Thy-Mors Energi skal sikre, at der i løbet af de næste fem år kommer flere elbiler på de lokale veje.

Det skal være så attraktivt at investere i en elbil, at hver tiende bil på Mors fremover kører på el, samtidig skal infrastrukturen ændres til at være funktionel til elbiler. Det er målet med det nye samarbejde.

- Med et net af ladestandere i lokalområdet kan vi levere en tilfredsstillende mobilitetsservice for lokalområdets elbiler, og derfor er det naturligt for os, at vi bliver et foregangsbillede og selv påbegynder en konvertering til elbiler i det omfang, det er muligt, fortæller Jens Søgaard, adm. direktør i Thy-Mors.

I tæt samarbejde med Morsø Kommune skal det vurderes, hvordan Mors i øvrigt skal dækkes ind med ladestandere for at gøre elbiler attraktive for både lokale borgere og for Morsø Kommune, som et led i deres ønske om at konvertere kommunale biler til elbiler.

- Morsø kommune har siden 2012 haft en elbil, der benyttes flittigt af medarbejdere ved kommunen. At vi så nu har mulighed for at etablere en stærkere infrastruktur for elbiler i kommunen, ser vi som en naturlig fortsættelse af vores klimaplan. Og at det så er med lokalt samarbejde, gør det blot endnu bedre, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.

Morsø Kommune og Thy-Mors Energi vil undervejs lave et pilotprojekt for at indsamle erfaringer i brugen af elbiler til person- og varetransport. Hertil kommer, at Morsø Kommunes energimesse fremover også skal være en event for elbiler, som forhåbentlig vil få lokale borgere til at overveje elbiler som et godt og miljøvenligt alternativ.