LIGE NU:

Indbrud med jagtgevær sendte tyv direkte i fængsel

En 38-årig mand fra Mors er lørdag blevet sendt direkte i fængsel i 2,5 år for at bruge et haglgevær under et indbrud i Nykøbing.

Det sker ikke tit, at et indbrud ender med at sende gerningsmanden direkte i fængsel. Men det var alligevel, hvad der skete for en 38-årig man fra Mors, efter han natten til lørdag brugte et haglgevær til at bryde ind i en virksomhed på Grønlandsvej i Nykøbing.

Det meddeler Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Haglgeværet affyrede manden klokken 02.28 natten til lørdag for at knuse en rude i en dør på virksomheden. Inden for døren stod en veteranbil, som også blev beskadiget af skudet. Bagefter stak manden af på knallert.

Han blev set af den patrulje, der var blevet kaldt ud til indbruddet, men det lykkedes ham i først omgang at slippe fra den. Hans held varede dog kun cirka halvanden time, for klokken 04.00 blev han stoppet på Brovej øst for Sallingsund.

På sig havde den 38-årige en jagtpatron, der var identisk med resterne af den, der var blevet efterladt på gerningsstedet. Derfor blev manden anholdt og sigtet for både indbrud og våbenbesiddelse.

Ved grundlovsforhøret lørdag erkendte manden begge dele, og han fik en straksdom på to år og seks måneders fængsel. Derfor blev han efter grundlovsforhøret kørt til arresten, hvor afsoningen begyndte.

Midt- og Vestjyllands Politi leder stadig efter jagtgeværet, som den 38-årige ifølge egen forklaring havde skaffet sig af med ved at kaste det ud fra Sallingsundbroen.