APP World Tour

00:49

Foto: APP World Tour

Foto: APP World Tour

Foto: APP World Tour

1 af 5

Kæmpe succes for Klitmøller-surfer: Casper Steinfath vinder VM-sprinten på sin fødselsdag

Steinfath sikrede sig torsdag aften sin største sejr siden VM i Danmark i 2017.

Han havde bebudet, at fødselsdagskagen måtte vente, for hans fulde fokus ville udelukkende være på VM i sprint på bølgerne ud for Long Beach ved New York.

Læs også Casper Steinfath vil være surfsportens sprinterkonge

Planen lykkedes - torsdag aften kom Klitmøller-surferen Casper Steinfath lidt tættere på målet om blive verdensmester i sprint.

Her vandt han sprinten på SUP World Tourens andet stop i New York. I forvejen er han fire-dobbelt verdensmester i Stand Up Padling.

Det er Casper Steinfaths største sejr siden VM i Danmark i 2017. Han fører nu verdensranglisten i sprint.

- Det føles så godt, og jeg kan ikke være mere glad. Det er min fødselsdag, og jeg står her i New York som vinder. Jeg har vundet så mange andenpladser de sidste par år, og nu er jeg tilbage på toppen. Jeg drømte om at vinde på min fødselsdag, og det er den største drøm, der går i opfyldelse, siger Casper Steinfath.

Finalen blev afviklet på en 500 meter lang M-formet bane med start og mål på stranden, så padlerne skulle både padle mod og med de uforudsigelige bølger på Long Beach.

  Foto: APP World Tour

En kamp ad gangen

Sejren betyder, at Casper Steinfath ligger på førstepladsen på verdensranglisten i sprint – en placering, han gerne vil beholde frem til sæsonfinalen i Paris til december.

- Hvad er det, fodboldspillerne siger? En kamp ad gangen. Jeg siger det samme, for der er meget langt til Paris. Men jeg fandt et syvende gear i dag, og hvis jeg kan gøre det igen, ser det godt ud, sagde han.