LIGE NU:

Klovne skræmmer nordjyder

En bizar trend, hvor folk klæder sig ud som klovne og skræmmer borgerne, er nu også nået til Nordjylland.

En uhyggelig trend, hvor personer iført klovnedragt angriber og skræmmer tilfældige mennesker på gaden, har bredt sig verden over. Det startede som drengestreger i USA, men nu er den bizarre trend også kommet til Nordjylland.

Søndag aften klokken 21:09 fik Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer iført klovnekostume gik rundt på Rådhustorvet i Nykøbing og skræmte borgerne.

quote Det er fuldstændig fjollet. Ingen kan forudsige, hvad der sker. Folk kan få et hjerteanfald eller kan gå til modangreb, fordi de bliver skræmt. Man kan dø af det, så man skal stoppe med det.

Jørgen Jensen, lokalpolitiet i Thisted

- De to klovne var bevæbnet med knive eller knivlignende genstande, og sprang frem fra gyder i Nykøbing for at skræmme folk, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen til TV2 Nord.

Klokken 23:27 søndag aften var den gal igen. Her så en mand fra sit vindue en person iført klovnedragt, rød påsat hår og en hvid maske, gå på Østergade i Nykøbing. Ifølge politiet bar personen på noget, der mindede om en kniv, men gjorde ikke udfald mod nogen.

- Han var formentlig på vej hjem, siger Anders Olesen til TV2 Nord, og fortsætter:

- Vi ved ikke, hvem der gemmer sig bag maskerne, men det er formentligt yngre mennesker. Hvad årsagen er til denne trend, har jeg ingen anelse om, men vi har noteret det, og skal nu se, om det er noget vi kan efterforske – det bliver nok svært, siger Anders Olesen til TV2 Nord.

Politiet fraråder kraftigt, at man følger klovnetrenden.

- Det er fuldstændig fjollet. Ingen kan forudsige, hvad der sker. Folk kan få et hjerteanfald eller kan gå til modangreb, fordi de bliver skræmt. Man kan dø af det, så man skal stoppe med det, siger Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted til TV MIDTVEST og oplyser, at det endnu ikke er lykkes at finde frem til de to unge mænd.

Nordjyllands Politi har ikke fået nogen anmeldelser om, at personer render rundt iført klovnekostume og skræmmer borgerne, men ligesom Midt- og Vestjyllands Politi fraråder de kraftigt trenden.

- Vi ved ikke, om det finder sted heroppe, men det er ikke kommet til politiets vidne, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen.