LIGE NU:

Mors inviterer til kæmpe østersfest med DM i Østersgastronomi

I efterårsferien bliver de danske østers hyldet flere steder i landet - på Mors fejres østeren blandt andet med det nye DM i Østersgastronomi.

Den bliver betragtet som en af de fineste og mest eksklusive råvarer, vi kan opdrive herhjemme, men de færreste danskere kender til den eller har smagt den.

Om limfjordsøsters

Men i weekenden d. 12. og 13. oktober kan du komme helt tæt på østeren, når Nykøbing Mors afholder det første danmarksmesterskab i Østersgastronomi.

- Vi ønsker med det nye DM i Østersgastronomi at slå fast, at vi mener det seriøst, når vi siger, at Nykøbing Mors er Danmarks Skaldyrshovedstad. Det nye DM er fint i tråd med, at vi åbner Nordic Food College, som tager imod de første elever til august 2019, siger borgmester i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen (V), i en pressemeddelelse.

- Der er også givet statsmidler til et nyt stort østersklækkeri på Dansk Skaldyrscenter. Derudover er vi i gang med at opbygge et velkomstcenter for ”skaldyrsturisme” på Mors”.

Østersarrangementet på Mors bliver afholdt i forbindelse med Oyster Trophy Week, der afholdes i uge 42, hvor mere end 20 østersarrangementer bliver afholdt i Limfjordsområdet. 

Her kan folk blandt andet iføre sig waders og tage på østerssafari i Limfjorden, hvor de runde Europæiske østers holder til.

- Det er en af verdens fineste og mest eksklusive fødevarer, vi har herhjemme. Men de fleste danskere kender ikke til dem. Vi eksporterer stort set alle sammen. Og der hvor de bliver eksporteret til, er det de færreste, der ved, hvor de oprindeligt stammer fra, siger Peter Emsenhuber Graversen fra Enjoy Limfjorden, der er med til at arrangere den store østersfest.

Få det store overblik over hele Oyster Trophy Week 2018 på linket her

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden