Foto: Limfjord Update.

Morsø-borgmester kræver forklaring i sag om sex-overgreb

Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune, er rystet over, at Vesthimmerlands Kommune ikke har orienteret om de seksuelle overgreb, der er sket på kommunens asylcentre, hvoraf to ligger på Mors.

Rystet. Det er ganske enkelt, hvad Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune er, efter det er kommet frem, at der har været fem sager om seksuelle overgreb på nogle af de ni asylcentre, Vesthimmerlands Kommune driver.

Morsø Kommune huser nemlig to af de centre - et i Nykøbing Mors og et ved Erslev, Børnecenter Rovvig. 

Læs også Aktindsigt afslører sexovergreb på asylcentre

- Det gør et stort indtryk på mig, og nu hørte jeg, at Vesthimmerlands borgmester, Knud Kristensen, sagde, at han var overrasket. Jeg vil bruge et andet ord og sige, at jeg er rystet, siger Hans Ejner Bertelsen til Limfjordupdate.dk.

Borgmesteren er især rystet over ikke at have hørt noget om sagerne fra Vesthimmerlands Kommune selv.

- Jeg er rystet over, at vi som værtskommune for et af Vesthimmerlands asylcentre ikke får en grundig orientering. Jeg synes, det er en naturlig ting, at man orienterer i de kommuner, hvor man er, uanset om det er hos os, hvilket jeg bestemt ikke håber, eller andre steder. Vi frygter jo, at det skulle være foregået på Rovvig Asylcenter, siger Hans Ejner Bertelsen. 

Læs også Borgmester om asylcentersag: Vi kan ikke gøre mere

Det får nu Morsø-borgmesteren til at skride hurtigt til handling.

- Vi vil tage kontakt til Vesthimmerlands Kommune og spørge, hvornår de har tænkt sig at komme med en forklaring. Og kan vi få den allerede i dag og få afkræftet, at det er hos os, det er foregået? Det vil vi naturligvis høre om, siger han.