LIGE NU:

Ny finanslov giver 30 millioner kroner til østers på Mors

Danmarks første storskala-østersklækkeri skal bygges på Mors og sætte skub i udnyttelsen af bæredygtige ressourcer.

Et nyt østersklækkeri skal bygges ved Dansk Skaldyrcenter i Nykøbing Mors, efter der er bevilget 30 millioner kroner til opførelsen på finansloven.

Det nye klækkeri skal stimulere udviklingen af bæredygtig udnyttelse af kystområdernes naturlige ressourcer i form af østers, andre skaldyr og tang. 

- For at skaldyrserhvervet kan tage næste skridt i udviklingen, er det nødvendigt med forskningsmæssig støtte til at løfte sektoren. I dag opdrættes der kun blåmuslinger, og produktionsformerne er ret simple, men der er et stort potentiale i mere sofistikeret opdrætsteknologi og produktion af flere forskelige arter, siger professor og leder af Dansk Skaldyrcenter Jens Kjerulf Petersen til dtu.dk. 

Dansk Skaldyrcenter råder allerede over mindre klækkerifaciliteter, men de er for små og har ikke det teknologiske niveau, der er nødvendigt for at producere tilstrækkeligt med yngel og udvikle opdrætsmetoderne i nødvendigt omfang.

- Med en topmoderne infrastruktur, som den der nu bliver mulighed for at etablere, vil vi kunne løfte dansk forskning og udvikling på skaldyrsområdet til et helt nyt niveau og gøre os til en endnu mere attraktiv partner på internationalt niveau. Derudover giver det os mulighed for at udvikle og udnytte potentialerne i den blå biomasse til gavn for både beskæftigelse og bæredygtig fødevareproduktion i Danmark, siger Jens Kjerulf Petersen, Dansk Skaldyrcenter.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden