Nyt team skal forhindre selvmord hos unge på Mors

Foto: TV Midtvest

I Morsø Kommune går næsten hvert femte barn, som går i overbygningen på skolerne, med selvmordstanker. Kommunen vil nu gøre noget ved det.

17 procent af børnene i 7.-10. klasse på Mors har tænkt på at gøre fysisk skade på sig selv eller haft selvmordstanker. Det viser en undersøgelse, der er lavet blandt 600 børn af Morsø Kommune. Det skriver tvmidtvest.dk.

- Vi er nødt til at reagere på det, fordi når man har de tanker, så kan man komme ud i den gruppe, hvor det begynder at blive, jeg havde nær sagt alvorligt, siger Lauge Larsen (S), formand for kommunens Børne- og Ungeudvalg til tvmidtvest.dk.

Der har været eksempler på selvmordsforsøg på flere skoler i kommunen, og det er noget som påvirker lærerne rigtig meget. Et selvmordsforebyggende team kaldet SELFO skal nu hjælpe lærerne med at håndtere det.

- Det handler om, at vi er så godt klædt på, som muligt, til at få opsnuset det. Når et barn går for sig selv eller ikke møder op på skolen. Når et barn eller en ung trækker sig fra sociale sammenhænge. Hvad handler det så om, siger Aase Grønbæk, leder af familieteamet i Morsø Kommune til tvmidtvest.dk.

Hvis en ung viser tegn på selvmordstanker, så bliver SELFO-teamet samlet inden for 48 timer, hvorefter de laver en risikovurdering. Herefter sender de den unge videre i behandling, hvis det er nødvendigt.

Forsiden lige nu