Arkiv. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Opdateret: Varsel om snefygning ophævet

DMI har onsdag ophævet sit varsel om risiko for snefygning over Thy, Mors og Himmerland.

Opdateret 11.25 DMI har onsdag formiddag ophævet sit varsel om risiko for snefygning i Thy, Himmerland og på Mors. 

Beboere og bilister, der befinder sig i Thy, Mors og Himmerland onsdag aften og torsdag morgen, skal være ekstra varsomme, når de bevæger sig ud i trafikken. 

DMI har onsdag morgen udsendt varsel om risiko for snefygning, og det kan have konsekvenser, for snefygning nedsætter sigtbarheden.

Varslet er gyldigt fra onsdag klokken 20.00 og varer indtil torsdag klokken 10.00.

- Snefaldet starter i Østjylland og bevæger sig i en linje vest, nordvest henover Jylland, siger vagtchef hos DMI Lars Henriksen.

Nedsat sigtbarhed på vejene

DMI melder om en frisk vind til kuling, 10-15 meter i sekundet, fra øst samt løs sne eller let snefald, der kan medføre snefygning.

Snefygning kan medføre lukning af udsatte veje og dannelse af snedriver, nedsat sigt og risiko for standsning af kollektiv trafik.

Snefald over resten af Nordjylland

Lars Henriksen fortæller, at resten af Nordjylland onsdag aften også kommer til at opleve snefald, men at det endnu er uvist, hvor slemt det bliver. 

- Der kommer nok lidt sne i Vendsyssel og i området omkring Aalborg, men det bliver ikke nogen kæmpe snedriver. Vi er dog i tvivl, om det også kommer til at fyge i området med de temperaturer, der er i området, siger Lars Henriksen. 

Temperaturerne i Nordjylland i aften kommer ned omkring 1-2 frostgrader, og der er risiko for glatte veje.

00:51

Vejrudsigten fra tirsdag aften

Luk video