06:06

1 af 2

Rekord i at få syge i arbejde

Den nordjyske kommune, Morsø, har rekord i at få syge hurtigt i arbejde - og det har tilmed givet penge i kommunekassen.

En ekstra hånd og lidt mere opmærksomhed. Det er tilbuddet til Morsø Kommunes syge borgere, så de kan komme hurtigt i arbejde.

Henrik Dahl Jensen, ansat på køkkenelementfabrikken, Frontego, blev ramt af tre diskusprolapser efter hinanden. Kommunen slog hurtigt til og var med i et optrapningsforløb, som fik medarbejderen på fuld tid igen allerede efter tre måneder.

-Jeg var aldrig kommet i arbejde igen her på fabrikken, hvis jeg ikke havde været igennem det forløb. Og der var mindst gået seks måneder, selvom jeg skulle have haft et andet, lettere arbejde, siger Henrik Dahl Jensen.

Morsø kommune er næstbedst af samtlige landets 98 kommuner til at få syge borgere i job igen. En undersøgelse hos brancheforeningen Forsikring og Pension viser, at Morsø Kommune ud fra kommunens sammensætning af befolkningen er 20 procent bedre end forventet til at få syge i arbejde. Virksomhedspraktik og et tæt samarbejde med øens læger er nogle af tiltagene. Og borgeren har altid den ene og samme sagsbehandler - uanset hvor langt forløbet bliver.

- Og så er vi taknemmelige for et forstående erhvervsliv, siger Hans Ejner Bertelsen (Venstre), borgmester i Morsø Kommune.

Den særlige indsats har ikke kostet ekstra - tværtimod.

- Vi har overskud på næsten fem millioner kroner, siger Jan Pedersen, leder af Jobcenter Mors.