To restauratører dømt for uagtsomt manddrab efter faldulykke på Savannen i Nykøbing. Foto: LimfjordUpdate.dk.

Restauratører kendt skyldige i uagtsomt manddrab

En 19-årig faldt gennem en dør og døde på Restaurant Savannen sidste år. I dag er restauratørerne kendt skyldige i uagtsomt manddrab.

Det kostede en kun 19-årig mand livet, at en dør var ulåst på Restaurant Savannen i Nykøbing sidste sommer. Manden styrtede to meter ned i en kælderskakt og afgik ved døden efter faldet. 

En 27 årig og en 47 årig restauratør, der sammen har drevet Restaurant Savannen på Nygade i Nykøbing, er ved Retten i Holstebro fredag blevet idømt 60 dages betinget fængsel i sagen, skriver Limfjordupdate.dk.  

Dommeren og nævningene lagde til grund, at døren ikke var i forsvarlig stand og derfor skulle have et nøk for at lukke rigtigt, samt at der derfor skulle få kræfter til at åbne døren, der havde direkte adgang til en trappe med et 45 graders fald de 2.19 meter ned i kælderen.

Der blev ligeledes lagt til grund, at på trods af, at der havde været tre episoder tidligere, hvor gæster var kommet til skade efter fald gennem døren, havde de to restauratører ikke grebet ind.

De to restauratører blev idømt 60 dage betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste, der skal gennemføres indenfor seks måneder ligesom de betale sagens omkostninger.

Herudover skal de betale den 19 årige families begravelsesomkostninger på godt 25.500 kroner, hvorimod familien ikke blev tilkendt erstatning for tort. Her havde bistandsadvokaterne argumenteret for en samlet erstatning på 100.000 kroner.

- Dommen er streng set i forhold til andre lignende episoder. Vi tager i første omgang dommen til efterretning og nærlæser, inden vi afgør, om vi går videre med sagen, siger forsvarsadvokat Gert Dyrn.  

De to dømte har to uger til at anke dommen.