Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Syge morsingboer sendes på unødvendig langfart

Det kan ikke være rigtigt, at akutte kirurgiske patienter fra Mors skal fragtes mere end 120 kilometer til Aalborg eller Hjørring, mener borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), der i stedet vil sende dem til Viborg.

Fra Torvet i Nykøbing er der 154 kilometer til sygehuset i Hjørring. Og 123 kilometer til sygehuset i Aalborg.

Alligevel er det hertil, og ikke til sygehuset i Viborg kun 63 kilometer væk, at akutte kirurgiske patienter bliver overført og kørt til, nu hvor Mors ikke længere har lægerne til at behandle dem. 

Og det får nu borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i Morsø Kommune til at råbe vagt i gevær.

- Jeg synes, vi er efterladt i en helt uholdbar situation, siger Hans Ejner Bertelsen med henvisning til den løsning, Region Nordjylland har valgt på lægemangelen på akutkirurgisk afdeling i Nykøbing.

01:35 Luk video

- Vi kan ikke leve med, at vi har 160 kilometer til et akutkirurgisk sygehus. Der er langt, langt kortere til Viborg, tilføjer borgmesteren, der bliver bakket op af morsingboerne selv, som også foretrækker en kortere transporttid.

Regionsformand Ulla Astman oplyser, at Region Nordjylland allerede er i gang med at forhandle en aftale på plads med Region Midtjylland om at sende flere patienter den vej i fremtiden. Men indtil nytår er det kun få patienter om dagen, der bliver sendt sydpå.

Skal aftalen udvides, vil det koste Region Nordjylland flere penge - og det er en regning, regionen ikke skal tøve med at betale, mener Hans Ejner Bertelsen.

- Det er den bedste løsning, når nu regionen ikke har kunnet trække læger til Mors, siger borgmesteren.