LIGE NU:

Forfatter gik forrest til alternativt kulturmøde

Kulturmødet Mors inviterer danskerne på gåture med kunstnere og kulturpersonligheder. Jens Smærup Sørensen viste vejen ved Højriis Slot.

Forfatteren Jens Smærup Sørensen gik bogstaveligt talt forrest, da Kulturmødet Mors lørdag formiddag præsenterede et nyt initiativ.

Kulturmødet kan på grund af corona ikke gennemføres i den kendte form. Derfor har arrangørerne været tvunget til at tænke kreativt, og det har blandt andet resultatet i et landsdækkende projekt kaldet Tankegang.

Som navnet antyder, er der tale om en række gåture, hvor man kan slå følge med kunstnere og kulturpersonligheder, der på forhånd har valgt en rute og et tema.

Jens Smærup Sørensen havde valgt en fire kilometer lang rute omkring Højriis Slot syd for Nykøbing, og det blev blandt andet til en drabelig historie fra slottets fortid.

- En af historierne foregår på Højriis for nogle hundrede år siden og handler om en mand, der murede sin elskede inde i væggen. Man siger, at der blev fundet et skelet engang. Det er sådan nogenlunde, hvad man ved, og det er der spundet en historie over, fortæller han.

Tankegang består af mere end 30 ture over hele landet, og Jens Smærup Sørensen synes, at der er tale om et fint initiativ.

Forfatteren, der blandt andet er kendt for romanen Mærkedage fra 2007, fortæller, at han selv holder meget af at gå i naturen.

- Når jeg har arbejdet nogle timer, går jeg en tur og oplader lidt. Når man går i naturen og ikke tænker på så meget andet, kommer der nogle ideer på en måde, der ikke kommer ved at sidde og kigge på en computerskærm. Jeg går, fordi det er rart at få noget frisk luft, men også fordi der sker noget særligt i sindet, siger Jens Smærup Sørensen.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden