Kondomer og trusser i kloakken: På Mors bliver der knaldet ekstra meget i coronatiden

På Mors døjer kloakfolkene med at følge med. For det er helt vildt, hvad morsingboerne smider i toilettet. - Spar på kondomerne, siger driftsformand.

Vores kloakker fortæller, hvad der sker i vores hjem. Og på Mors har man i coronatiden bollet mere end normalt. Det siger øens kloakfolk. 

 

- Det er helt vildt, hvad vi finder af kondomer i kloakkerne for tiden. Og det er noget lort, for de stopper pumpestationerne til, griner Lars Holm, der er driftsformand for ledningsnettet og pumpestationerne i Morsø Forsyning.

I dag har Morsø Forsyning lavet et opslag på Facebook, hvor man viser billede af en tilstoppet pumpestation i Sdr. Dråby.

Årsagen er en ulækker blanding af snesevis af kondomer, trusseindlæg, vaskeklude, tamponer og trusser.

- Husk det nu... KUN 3 ting i toilettet, LORT, PIS & toilet-PAPIR!

Sådan lyder opfordringen i opslaget til morsingboerne. På billedet er en klump på størrelse med en murertrillebør hevet delvist ud af pumpen.

Lav hellere nogle flere børn!

Beviserne i kloakkerne afslører altså, at siden nedlukningen af Danmark på grund af coronaen er der blevet gået til den på lagnerne på Mors.

quote Folk skulle hellere lave nogle flere børn! Vi mangler jo flere indbyggere her på øen - og så var vi også lidt flere om at betale for at få ryddet klumperne i kloakkerne. 

Lars Holm, driftsleder, Morsø Forsyning

- De mange kondomer fortæller en historie om, at mange er sendt hjem fra arbejde og har haft lidt for god tid. Og det er jo faktisk forkert på mange måder, at kondomerne ender i toilettet og kloakkerne - folk skulle hellere lave nogle flere børn! Vi mangler jo flere indbyggere her på øen - og så var vi også lidt flere om at betale for at få ryddet klumperne i kloakkerne, klukker Lars Holm.

Selvom Mors er en forholdsvis lille ø, er der knap 900 kloakpumpestationer på øen. Og fordi øboerne er så dårlige til at holde sig til lort, pis og toiletpapir, så har Lars Holm og hans folk travlt med at fjerne de ulækre klumper.

- Det gør vi flere gange om ugen. Og det er dyrt, når vi skal have to mand ud for forsyningen plus en slamsuger til 1.000 kroner i timen - plus moms!

Advarsler virker

Det er ikke kun i Sdr. Dråby, at beboerne ikke kan finde ud af, hvad der skal og ikke skal i toilettet. Det er galt på hele øen. Men et par steder skiller sig ud. 

- På en pumpestation ved en efterskole finder vi masser af trusser og boksershorts, når den stopper til, og ved et plejehjem finder vi alt fra skjorter til viskestykker - det er helt utroligt, hvad folk kan få ned gennem et toilet!

Lars Holm har dog allerede en løsning klar til de øboere, der ikke kan finde ud af at holde sig til lort, pis og papir.

- Vi havde en station, der blev ved med at stoppe til. Der sendte vi SMSer direkte til borgerne i det pågældende område og fortalte dem, hvad der må komme i toilettet. Det virkede! Bagefter fik de en ny SMS med ros. Det kan være, vi skal gøre det igen, slutter Lars Holm.


Seneste nyt

fra Nordjylland