Vanvidsbilist skyld i færdselsuheld

Hun var så fuld, at hun glemte at trykke på bremsen.

En stangstiv bilist var mandag klokken 18.45 skyld i et færdselsuheld på Næssundvej ved Vils i Morsø Kommune.

Den 44-årige kvindelige spritbilist påkørte en 64-årig kvinde, som kørte i sin bil bagved. Den fulde bilist bakkede ind i den 64-åriges bil.

- Mit bedste bud er, at hun har været så spirituspåvirket, at hun ikke har fået trykket på bremsen, og så rullede hun lige så stille op i bilen bagved, forklarer Niels Kristensen, der er politikommissær hos Thisted Lokalpoliti. 

Det var den 64-årige kvinde, som rettede henvendelse til politiet efter mistanke om, at den anden kvindelige bilist var alkoholpåvirket. 

Den 44-årige havde en promille på 2,3, og den høje promille var årsag til, at politiet inddragede kørekortet og konfiskerede bilen. 

Ikke den eneste med sprit i blodet

Hun er sigtet for spirituskørsel og for at have forbrudt sig mod straffelovens paragraf 252 om vanvidskørsel.

Den kvindelige spritbilist blev efterfølgende kørt til sygehuset i Thisted for at få taget yderligere prøver. Og det er også de prøver, der skal afgøre sagens videre forløb. 

Sagen stopper dog ikke der. For i Skive sidder politikommissær Niels Bach og han har talt med et vidne, endnu en kvinde, på 69 år fra lokalområdet, som har set optrinnet.

Men hun var så insisterende på at ville afgive sin version af sagen, at det vakte undren. 

Mistanken var velbegrundet, viste det sig:

- Hun insisterede på at afgive forklaring. Mens hun gjorde det, fik patruljen mistanke om, at også hun var spiritusvirket, siger Niels Bach til TV MidtVest, og bakkes op af alkometertesten. Det 69-årige vidne blev derpå også anholdt.


Seneste nyt

fra Nordjylland