LIGE NU:

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Mangel på råvarer, faldende salgspriser på eksportmarkederne samt nedlukningen af restauranterne i blandt andet Frankrig og Belgien betyder, at skaldyrsproducenten Vilsund Blue A/S på Mors får underskud i det seneste regnskabsår 2019/2020.

Resultatet for regnskabsåret 2019/2020 blev et underskud på 10.8 millioner kroner imod et overskud på 3.6 millioner kroner året før. Vilsund Blue A/S har dog en egenkapital på over 92 mio. kroner.

- Vi har haft problemer med at få nok råvarer til vores produktion. Det er et problem, vi håber Fødevareminister Rasmus Prehn og Fiskeriordførerne er klar til at kigge på, hvis vi fortsat skal have en rentabel produktion og eksport af skaldyr i Danmark, siger direktør Søren Tjørnelund Mattesen, Vilsund Blue A/S, i en pressemeddelelse.

Covid-19 sætter kraftigt aftryk

Herudover har covid-19 også ramt Vilsund Blue, der eksporterer over 90 procent af produktionen til en række lande i Europa.

- Når restauranter lukker ned på vigtige markeder som for eksempel Frankrig, Belgien og de sydeuropæiske lande, er det noget, der kan mærkes på salget til grossistledet. Nedlukningen har så givet overskud af varer på markedet, og det har været med til at sætte vores salgspriser under pres, påpeger Søren Tjørnelund Mattesen.

Det er også baggrunden for, at Vilsund Blue A/S er blevet omstruktureret i efteråret 2020.

- Vi har desværre måttet tilpasse organisationen og måttet sige farvel til 15 årsværk i både produktionen og administrationen. Mange har været i virksomheden i rigtigt mange år. Det er trist, men nødvendigt, påpeger Søren Mattesen.

Han påpeger, at omstruktureringerne først vil slå igennem i regnskabsåret 2020/2021.

Fortrøstningsfuld omkring 2021

Selvom det er stort set umuligt at kigge ind i fremtiden, og ingen ved, hvornår verden kommer til at se nogenlunde normal ud igen efter covid-19, ser Vilsund Blue A/S alligevel lyst på fremtiden.

- Vi plejer at afsætte størstedelen af østers via grossister, der leverer til restauranter. I foråret betød det er stop for salg af østers, men op til nytår havde grossisterne tilpasset sig den nye markedstilstand og afsatte østers til supermarkederne i stedet. 

Vi identificerer hele tiden nye afsætningsmuligheder, som skal være med til at sikre en stabil afsætning pandemier eller ej, påpeger Søren Tjørnelund Mattesen.


Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden