LIGE NU:

Omsorg i en coronatid: Giv et musikalsk kram til en, du savner

Musikerparret Mai Skytte og Lasse Sandkamm tager sammen med TV2 Nord ud og deler musikalske krammere ud på vegne af nordjyder, der savner deres kære i coronatiden. Læs her, hvordan du deltager.

Afsavn og afstand. 

Det er to ord, der for mange beskriver de seneste måneder, hvor coronasmitten har betydet, at man ikke har været fri til at se de personer, som man har lyst til. Og hvis man har været sammen med sine kære, så er det formentlig sket med mindre fysisk kontakt, end vi har været vant til.

For en af de ting, der for mange er blevet begrænset, er det med at kunne give et kram til dem, som man holder af.

Det vil musikerparret Mai Skytte og Lasse Sandkamm fra Aalborg i samarbejde med TV2 Nord lave om på.


I de kommende uger tager musikerparret ud i Nordjylland og deler musikalske kram ud på vegne af nordjyder, der savner deres kære.

- Nogen gange kan musik gøre det, som ord mangler at kunne gøre i denne tid. Det kan være svært at sige direkte til folk, at man tænker på dem. Det bliver nærmest for direkte. Her kan musikken tage over, så vi for vist den omsorg, vi måske ikke får sat ord på i dagligdagen. Og som vi måske særligt ikke får sagt til hinanden lige nu med coronaen, siger Mai Skytte. 

SÅDAN DELTAGER DU:

Et par ord med på vejen

De musikalske kram bliver delt ud på den måde, at Mai Skytte og Lasse Sandkamm møder op hos modtageren, deler en hilsen fra den, der sender krammet og synger den sang, som afsenderen har valgt. 

I princippet kunne hilsnerne også bare siges over telefonen, men for Mai Skytte og Lasse Sandkamm er det vigtigt at komme ud og se folk i øjnene, når hilsenen bliver overleveret - noget der selvfølgelig kommer til at ske udendørs og på coronasikker afstand. 

- Det er en relation en til en. Skærme kan mange ting, det har vi også lært i den her tid med videosamtaler og lignende. Men det kan noget helt særligt, når man står ansigt til ansigt overfor hinanden, og det er derfor, vi skal ud til folk og overraske dem, siger Mai Skytte. 

Mai Skytte og Lasse Sandkamm var i december med til at synge julen ind i TV2 Nords juleprogrammer "Nu er det jul".

Til glæde for den enkelte og for de mange

Mai Skytte og Lasse Sandkamm vil allerede i den kommende uge overraske de første nordjyder med et musikalsk kram. 

De musikalske kram vil blive optaget og vist på TV2 Nord, så de på den måde er til glæde for den enkelte modtager, men så de også kan være et lys i en ellers mørk tid for alle nordjyder.

Og alle kan være med! Måske vil du sende en hilsen til et familiemedlem, som du ikke har set i månedsvis på grund af corona? Måske vil du sende en hilsen til din gode ven? Måske vil du sige tak for hjælp i en svær tid - der er intet, der er for stort eller for småt.

Mai Skytte kommer rundt i hele Nordjylland for at dele musikalske kram ud.
Mai Skytte kommer rundt i hele Nordjylland for at dele musikalske kram ud.
Foto: Bruno Stagsted