LIGE NU:

Pind: Dansk undersøgelse giver ingen mening

Der bliver ikke indledt ny dansk efterforskning af Scandinavian Star-branden, slår minister fast - i hvert fald sker det ikke det næste halvandet år.

På grund af igangværende norske undersøgelser vil der som minimum gå halvandet år, inden Danmark vil foretage en eventuel ny efterforskning.

Det slår justitsminister Søren Pind (V) fast, efter han i dag var kaldt i samråd i Retsudvalget.

Dermed har det lange udsigter til, at der muligvis vil blive foretaget yderligere efterforskning her i Danmark.

- Rigsadvokaten har oplyst, at man på baggrund af den igangværende efterforskning hos de norske myndigheder ikke finder grundlag for at genoptage sagen i Danmark. Og jeg er enig i, at det ikke giver mening, at Danmark laver en undersøgelse parallelt med de undersøgelser, Norge laver. Jeg synes derfor, vi under alle omstændigheder skal afvente resultaterne af de norske undersøgelser, sagde Søren Pind.

Det er 26 år siden, at færgen Scandinavian Star sank på vej fra Oslo til Frederikshavn,  men der er for alvor kommet gang i sagen igen, efter den danske hovedundersøger i Søfartsstyrelsen, Flemming Thue Jensen, Frederikshavn, i februar udtalte, at han vidste, hvem der stod bag branden.

Den norske politiefterforskning forventes afsluttet inden sommer, og den norske granskningskommission forventer at være færdige i sommeren 2017.