LIGE NU:

Ni måneder efter tragedien: Jeg tror aldrig vi kommer over det

Familien til den nu afdøde Carsten Thomsen forstår ikke, hvorfor der ikke bliver gjort mere for demente plejehjemsbeboer.

Den 12. juni 2015 forlod dem demente Carsten Thomsen sit plejehjem i Mou. Syv uger senere blev han fundet død på en mark.

I dag forstår familien stadig ikke, hvordan det kunne gå så galt.

- Det er utroligt, at det kan ske i dagens Danmark, at demente kan blive væk fra et plejehjem, hvor der er ansat nogen til at passe på dem, siger Carsten Thomsens datter, Githe Thomsen.

Selvom det i dag er ni måneder siden, at familien Thomsen sagde farvel til Carsten Thomsen, så er ulykken noget, der stadig hænger i familien.

- Skuffelsen og vreden vil nok forsvinde med tiden, men jeg tror aldrig, vi kommer over det. Vi vil altid have et billede af en mand, der ligger på en mark, siger Githe Thomsen.

I dag er det ubegribeligt for familien, at der på trods af mange sager med demente, der forlader plejehjemmen, ikke bliver gjort noget drastisk på området.

- Problemet ligger ikke ved plejepersonalet generelt. Jeg tror simpelthen, at det er noget med redskaberne til at opretholde sikkerheden for dem, siger Githe Thomsen.

Derfor appellerer hun nu til politikerne om, at der skal handles, og at der skal handles hurtigt. Så vi fremadrettet ikke ser lignende situationer.

- Jeg ville have passet på min far, så jeg ville være villig til at sætte en chip ind under huden på ham. Han vil stadigvæk være min far, og så have en mulighed for at dø med sin familie omkring sig. Så man kunne få sagt et ordentligt farvel, siger Githe Thomsen.