SENESTE NYT:

Peter Skaarup: - Psykiatrien gør ikke sit arbejde godt nok

Formand for Folketingets retsudvalg og DFer Peter Skaarup retter skarp kritik af Psykiatrien i Region Nordjylland. - Man er for lemfældig og for flink, siger han.

14 drab begået i Nordjylland de seneste fem år af psykisk syge, der kort forinden deres ugerning havde været i kontakt med Psykiatrien, er alt, alt for mange, mener Dansk Folkepartis Peter Skaarup, der er formand for Folketingets retsudvalg, i en kommentar til den uhyggelige statistik. 

- Lovgivningen er god nok, men det handler om, at dem, der skal sikre, at lovgivningen bliver ført ud i livet, ikke gør deres arbejde godt nok, fordi man er for lemfældig og for flink. Og det duer ikke at være flink her, siger Peter Skaarup med direkte adresse til Psykiatrien i Region Nordjylland. 

Folketingspolitikeren mener, at der spares de forkerte steder. 

- Jeg fornemmer, at man ikke er god nok til at skabe sammenhæng, og at man ikke rigtigt ved, at når én (i psykiatrien, red.) stopper, hvem der så tager over og sørger for, at behandlingen kan fortsætte på den rigtige måde det rigtige sted. Der er tendenser til, at man sparer nogle forkeret steder, og det får så nogle katastrofale konsekvenser, lyder kritikken fra Peter Skaarup. 

- Vi har set, at psykisk syge kommer ud før, de er færdigbehandlet, og der mangler personale til at tage sig af dem. Det kan være en årsag til, at vi har set alle de her drab, konkluderer Peter Skaarup, der medvirker i torsdag aftens Fokus. 

Se hele interviewet med ham herunder. 

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti.