LIGE NU:

Bæredygtigt Landbrug vil provokere til Naturmødet

Et budskab placeret på halmballer skal provokere til en mere nuanceret debat, siger Bæredygtigt Landbrug.

"Husk: Det er min jord!", sådan lyder budskabet på bannere som Bæredygtigt Landbrug har stillet op ved hovedvejene omkring Naturmødet 2018. Det skal minde politikerne om, at når de snakker om natur, så er der altså en hel masse landmænd, der ejer den jord, de diskuterer om, og de skal kunne leve af det.

- Man skal tale med landmændene i stedet for til eller om landmændene. Så vi har provokeret ved at sætte det her skilt op, så politikerne kan huske det og have en mere nuanceret debat, siger Flemming Fuglede, der er bestyrelsesformand i Bæredygtigt Landbrug.

Mange landmænd føler sig ofte glemt i debatten om naturen. Så banneret skal ifølge Flemming Fuglede gøre opmærksom på landmændene, da de bør være en større del af naturdebatten, end de er i dag.

- Politikerne skal huske, at når de sidder og disponerer over jorden inde på Christiansborg, så er det vores jord, de disponerer over. Så enten skal de samarbejde med landmændene, ellers må de købe jorden af os, siger Flemming Fuglede.

Bæredygtigt Landbrug deltager i Naturmødet 2018, og vil blandt andet være at finde fredag klokken 11 på Scenen kaldet Life. Her skal der diskuteres økologi.

Du kan se hele programmet for Naturmødet 2018 her.