LIGE NU:

Festivalgæster strømmer til Nibe: Ingen curlingforældre i sigte

De unge mennesker skal nok klare sig. Sådan lyder budskabet fra de forældre, TV2 Nord tirsdag mødte i Nibe forud for årets festival.

Tirsdag aften klokken 18.00 lyder startskuddet til godt fire dages festival i Nibe. Musikken spiller først fra onsdag eftermiddag, men tirsdag aften fyldes campingområdet med festivalgæster, der vil have teltet eller campingvognen godt på plads, inden det for alvor går løs.

De første festivalgæster lagde sig i kø allerede mandag aften, og da TV2 Nord kom til Nibe tirsdag eftermiddag for at tage temperaturen blandt de ventende, var der masser af glade mennesker med fuld oppakning at se. 

Der var også mange forældre at se. Forældre, der skulle aflevere deres sønner og døtre i Nibe, der skal være deres hjem indtil søndag morgen. Det store spørgsmål er så: Var det forældre af den bekymrede curling-slags, man både på de sociale og traditionelle medier har hørt så meget om i forbindelse med Roskilde Festival, der uofficielt har været igang siden lørdag, men også for alvor går igang onsdag.

Svaret er umiddelbart nej.

- Det er noget hysteri, lyder det fra Lars Kors fra Aars, der var i Nibe for at aflevere sin søn.

- Jeg tror, han har styr på det. Han har lige været til Northside (i Aarhus red.) og er lige kommet hjem fra efterskole, så jeg satser på, han har lært at klare sig, siger han videre.

Heller ikke Anne Ingvardsen fra Hadsund, der var i Nibe for at aflevere sin søn Patrick for andet år i træk, er synderligt bekymret for hans velbefindende. Hun satser på, sønnikes fornuft er i orden.

- Jeg har ikke sagt så meget til ham den her gang. Første gang sagde jeg alt det her med, at han skulle holde sig fra alt det, man nu skal holde sig fra, og det satser jeg på, han også gør denne gang, siger hun og bakkes op at Patrick selv, der heller ikke har indtryk af, at hans mor er bekymret for, om han klarer sig eller ej.

- Hun ved godt, jeg kan passe på mig selv, siger Patrick, der bærer efternavnet Sørensen. 

Lars Kors fra Aars er, trods de indledende svar, ikke helt uden bekymringer i forhold til sin søn, men det ville være en overdrivelse at kalde bekymringerne andet end småting:

- Jeg er lidt bekymret for, om han har husket det hele. Om han får våde sokker eller sådan noget. Men det er jo ikke noget, jeg ikke tror, han overlever. Jeg vil bare gerne have ham rask hjem, inden vi skal på ferie, siger Lars Kors.