LIGE NU:

På scenen med Carpark North: Ida Marie så, sang og sejrede

Den 25-årige næsten-nordjyde Ida Marie Christensen fik fredag aften lidt af en drøm opfyldt, da hun gik på Store Scene sammen med Carpark North foran 10.000 mennesker.

Øjnene afslører ingenting. Hvis hun er nervøs, 25-årige Ida Marie Christensen, viser hun det ikke, dér i kulissen på Store Scene natten til lørdag.

Foran hende danser projektørerne, bassen får gulvet under hende til at ryste, og de tre medlemmer af bandet Carpark North okser rundt derinde på scenen og får de 10.000 publikummer på Hestepladsen til at hoppe, klappe, feste. 

Kun ét nummer igen. Hun er allerede mic'et op og står dér i sine høje støvler og frynsede jakke og bare venter. Sekunderne flyder så hastigt. Forsigtigt holder Ida Marie Christensen hånden op foran sin mund, mens hun løber teksten og melodien igennem én gang mere. Øjnene hænger ved showet på scenen. Ved lysene, der slukkes. Ved publikums kalden på ekstranumre. Og ved bandet, der går på igen.

- Vi har en overraskelse med til jer, Nibe. Vi har fundet en lokal sangerinde, der skal optræde for jer. Hun er lige her. Give hende en stor hånd - Ida Marie, råber forsanger Lau Højen i mikrofonen.

Og så sker det. Med overbevisende selvsikkerhed skrider Ida Marie Christensen ind på scenen, som om hun aldrig har bestilt andet. Øjeblikke senere er de i gang med sangen "32". Hendes stemme banker ud over menneskemængden.

TV2 Nords reporter fangede denne video af deres optræden.

Har altid sunget

Tidligere på aftenen kriblede sommerfuglene lige så stille rundt i hendes mave, da Ida Marie Christensen ankom til backstage-området på Nibe Festival. Hun er hentet ind som Stine Bramsens afløser til Carpark Norths sene koncert fredag aften på Store Scene.

Pladsen har hun sikret sig via en konkurrence.

- Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne prøve, men jeg forventede absolut ingenting. Så jeg sendte en video ind af mig selv, hvor jeg sang. Og nu står jeg her, siger Ida Marie Christensen med et taknemmeligt smil.

Hun er oprindeligt fra Fyn, men fra i dag, lørdag den 1. juli, bliver hun officielt aalborgenser, når hun og kæresten overtager deres nye lejlighed på Hobrovej. Han har fået arbejde som kiropraktor, og hun er kommet ind på musikkonservatoriet. 

 
 
Foto: Mads Dalum Poulsen, Nibe Festival

Men lige nu står hun her og har vundet en plads på scenen med Carpark North.

- Jeg er virkelig spændt. Det var så fedt at møde drengene i bandet, de er søde og nede på jorden. Jeg er ikke sådan rigtigt nervøs lige nu. Jeg bliver det sikkert senere, men lige nu er jeg overraskende rolig og bare glad for at være her, sagde Ida Marie Christensen et par timer før koncertstart.

Det er nu heller ikke, fordi hun ikke ved, hvad hun går ind til. Sådan cirka. For den unge sangerinde har optrådt til flere byfester og bryllupper før, både med og uden band.

- Jeg har altid sunget, og jeg har fået rigtig god hjælp af en sanglærer, jeg havde i København. Så jeg håber, at det her kan hjælpe mig på vej til at leve af musikken. Om det så skal være i form af undervisning, sangskrivning eller selv at optræde, det ved jeg ikke endnu. Jeg ved bare, at jeg vil musikken. Den giver mig så meget glæde og energi, forklarede Ida Marie Christensen.

Følelsesmæssig tortur

Hendes klang er fyldig, men lys, og lige dér på den største scene, hun nogensinde har stået på, griber hun chancen 110 procent. Giver den hele armen og tager scenen i besiddelse med en enestående energi.

- We give up to get by. Our dreams, our voices, synger Ida Marie Christensen i fuldstændig lydefri harmoni med Lau Højen. Lige nu er der ingen, der savner Stine Bramsen på scenen, sådan som afløseren danser rundt og lader sin stemme få frit løb.

Hun er ellers blevet kastet temmelig hovedkulds ind i det. Kun to-tre gange har hun og Carpark North nået at løbe sangen igennem og finde hinanden, før de pludselig stod til lydprøver, 20 minutter før koncerten skulle gå i gang. Følelsesmæssig tortur. Det var, hvad bandmedlemmerne selv betegnede projektet som, før de gik på.

- Ida Marie skal på få timer gennemleve alt det, vi har prøvet i løbet af de senste 15 år. Så det bliver stort for hende. Og også lidt noget følelsesmæssig tortur. Men vi skal nok passe på hende, sagde Søren Balsner.

quote Tusind tak, hvor er I søde. Det har simpelthen været så fedt.

Ida Marie Christensen

Men Ida Marie er roligheden selv. Nede foran scenen står lidt familie, venner og nogle af Ida Marie Christensens gamle bandkammerater og hepper på hende.Det er for dem og for hendes kæreste, der har været ved hendes side hele dagen, at hun har lagt alle nerver på hylden og bare nyder minutterne foran det enorme publikum.

De går så hurtigt. Pludselig er det overstået, og adrenalinfyldt og høj af begejstring hujer hun i mikrofonen.

- Tusind tak, hvor er I søde. Det har simpelthen været så fedt, råber hun i mikrofonen ud over publikum, før hun giver et sidste vink og forsvinder.

I kulissen venter verdens stolteste kæreste med et bjørneknus, der synes aldrig at slutte. 

Carina Cassøe Krüth

play Endnu en nordjysk OL-deltager skal i aktion i dag - kan du gætte hvem?

Valgren kører enkeltstart som dreng

play Valgren cykler til OL for første gang: Har siddet i sadlen, siden han var 12 år

Fie Udby Erichsen

play OL-Fie om barndommen i Hobro: - Jeg var ikke til at trække hjem fra roklubben

20_percent

play Kitesurfere og motorbåde forstyrrer dyrelivet på Grenen

Carina Cassøe Krüth

play Endnu en nordjysk OL-deltager skal i aktion i dag - kan du gætte hvem?

Valgren kører enkeltstart som dreng

play Valgren cykler til OL for første gang: Har siddet i sadlen, siden han var 12 år

Fie Udby Erichsen

play OL-Fie om barndommen i Hobro: - Jeg var ikke til at trække hjem fra roklubben

Til forsiden

Til forsiden